Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα "παζάρια" σε Ελλάδα και ΗΠΑ

realestate-internetΗ τέχνη της διαπραγμάτευσης είναι πραγματικότητα που δεν έχει σύνορα, χρώμα και σημαία. Παντού , οι αγοραστές προσπαθούν να εξασφαλίσουν την καλύτερη υψηλότερη δυνατή τιμή και οι πωλητές την χαμηλότερη. Το www.realestatenews.gr αποπειράται να καταγράψει την διαπραγματευτική τεχνική που αναπτύσσεται στην Ελλάδα και να την συγκρίνει με την αντίστοιχη των ΗΠΑ που χαρακτηρίζεται ως η κορυφαία αγορά κατοικίας στο κόσμο.
Ελλάδα
Οι τιμές των διαμερισμάτων που προσφέρονται προς πώληση μέσω αγγελιών σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όχι μόνο δεν εμφανίζονται μειωμένες αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι οριακά αυξημένες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το επιχείρημα , τόσο των μεσιτών όσο και των ιδιωτών πωλητών είναι ότι με το τρόπο αυτό εξασφαλίζουν μία ισχυρή βάση διαπργματευσης. Μόλις εμφανιστεί ένας σοβαρός διαπραγματευτής τότε αρχίζουν τα παζάρια και η τελική τιμή είναι είναι 5% έως 15% χαμηλότερες απο τις αρχικές. Στα νεόκτιστα διαμέρίσματα καθώς και σε εκείνα που πωλούνται απο κατασκευαστές η μείωση  της τιμής μπορεί να είναι πολύ μικρη (ακόμα και κάτω απο 5%) αντίθετα στα σπίτια ηλικίας άνω των 5 ετών η μείωση απο τις αρχικές απαιτήσεις μπορεί να προσεγγίσει το 20%.
ΗΠΑ.
Σχεδόν ένα στα πέντε σπίτια, ή το 19,5%  που δημοσιεύονται για πώληση προσφέρονταν σε τιμή χαμηλότερη σε σύγκριση με τον Ιανουάριο σύμφωνα με ιστοσελίδα αγγελιών των ΗΠΑ. Το ποσοστό της μείωσης κινήθεικε κατα μέσο όρο στο 6,7% το Φεβρουάριο έναντι 6,8% τον Ιανουάριο. Στοιχεία για την τελική τιμή που κλείνεται η πώληση δεν είναι διαθέσιμα αλλά εκτιμάται ότι κινείται γύρω στο 5% απο την προσφερόμενη τιμή. Πάντως απο τις αρχικές τιμές τον Φεβρουάριο καταγράφηκε πτώση 6,8% σε μέσα επίπεδα στην μέση τιμή του καταλόγου των προς πώληση κατοικιών στο συγκεκριμένο ιστότοπο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki