Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προτιμούν να αγοράζουν...ακριβά

grafima2Η άνοδος των τιμών δεν επηρεάζει την απόφαση για αγορά κατοικίας αφου οι μεγαλύτερες πωλήσεις καταγράφονται σε περιόδους που η αγορά ακινήτων έχει ανοδική πορεία. Η τάση αυτή δεν χαρακτηρίζει μόνο την ελληνική αγορά κατοικίας αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με μελέτη , τα τελευταία 50 χρόνια αν και ο ρυθμός ανόδου των τιμών της κατοικίας ήταν υψηλότερος απο τον πληθωρισμό εντούτοις ο αριθμός εκείνων που κατοικούν σε ιδιόκτητα σπίτια αυξήθηκε . Η μελέτη διαπίστωσε ότι η αύξηση στις τιμές των κατοικιών συνέπεσε με μια πολύ μεγάλη αύξηση στην κατοχή ιδιοκτήτης των σπιτιών. Το 1961, μόνο το 43% ιδιοκατοικούσε ενω  το 2008 ότι είχε αυξηθεί σε 68%.    
Το ποσοστό των κατοικιών που ενοικιάζονται σε ιδιώτες, επίσης, σημείωσε απότομη πτώση κατά τα τελευταία 50 χρόνια από το 33% το 1961 σε 14% το 2008. Ωστόσο, το σημερινό επίπεδο είναι πάνω από το χαμηλότερο σημείο του 9% που ήταν  το 1991.
Η συμπεριφορά αυτή των αγοραστών αποδίδεται στην αύξηση της δανειοδότησης επιτρέπει σε περισσότερους  επενδυτές να εισέλθουν στην αγορά.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki