Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η σχιζοφρένεια του κέντρου στο Μεταξουργείο

spiti-me-sxedioΑν αυτό δεν λέγεται σχιζοφρένεια της σύγχρονης πόλης τότε ο όρος αυτός φαίνεται ότι χάνει την αξία. Σε μία απο τις πιό παλιές γειτονιές της Αθήνας ,το Μεταξούργειο, συνυπάρχουν οι δύο εντελώς διαφορετικές όψεις της πόλης. Απο την μία το σύγχρονο βραβευμένο κτίριο της ΓΕΚ , στην οδό Μυλέρου και απο την άλλη τα εγκατελελειμένα κτίρια ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα 210 . Απο την μία πλευρά η αρχιτεκτονική αλλά και η επιχειρηματική πρωτοπορία και απο την άλλη  πρωτοπορεί και απο την άλλη οι πολυκατοικίες αποθετήρια ανθρώπων με 5 ευρώ το κρεβάτι την ημέρα.
Εκεί βρίσκεται όμως βρίσκεται και το πρώτο συγκρότημα κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας το οποίο σχεδιάστηκε με βάση τα αποτελέσματα  ενός διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Το κτίριο της ΓΕΚ επί της  οδού Μυλλέρου είναι συγκρότημα κατοικιών και όχι πολυκατοικία. . Το συγκρότημα στεγάζει τρία καταστήματα και 42 διαμερίσματα, από 45 τ.μ. ως 200 τ.μ. Ολα είναι διαφορετικά μεταξύ τους και βλέπουν σε μια υπαίθρια εσωτερική πλατείαόόπως δηλαδή οι παλιές αθηναϊκές κατοικίες που είχαν επίκεντρο την αυλή.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού είχαν υποβληθεί 102 προτάσεις από 16 χώρες. Τελικά το κτίριο που δίνει το στίγμα του στην πλατεία Μεταξουργείου είναι η πρόταση των 27χρονων Γεωργίας Δασκαλάκη και Γιάννη Παπαδόπουλου  που πήραν το τρίτο βραβείο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki