Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μείωση 40% των μεταβιβάσεων και 5% των τιμών

grafima2Περί το 40% μειώθηκαν το 2009 οι αγοραπωλησίες κατοικιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Real Estate στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Property που διοργανώνει στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace στο Μαρούσι .Ο  εντενταλμένος σύμβουλος της  PROPINDEX και της Alpha Αστικά Ακίνητα, Αντ. Λεούσης επισήμανε  ότι οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν πτώση της τάξεως του 5%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ, Κ. Φωτόπουλος πρότεινε τη δημιουργία γενικής γραμματείας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου γιατί όπως εξήγησε υπάρχουν πολλοί δημόσιοι φορείς που έχουν περιουσία και χρειάζεται συντονισμός μεταξύ τους, προκειμένου να προχωρήσει η αξιοποίηση ακινήτων.
Όπως επίσης τόνισε τη δημόσια περιουσία «τη θυμόμαστε μόνον όταν έχουμε δημοσιονομικά προβλήματα και μετά την ξεχνάμε. Δεν είναι δυνατόν τη χρονιά που το θυμόμαστε να έχουμε και αποτελέσματα. Χρειάζεται μεσο- μακροπρόθεσμος σχεδιασμός δύο - τριών χρόνων για να μπορεί να αποδώσει».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης για την αξιοποίηση ακινήτων συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ μέσω πώλησης και επαναμίσθωσης όπως και η δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) δεν είναι ουσιαστικά εφικτά με βάση τα ακίνητα που σήμερα είναι άμεσα αξιοποιήσιμα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki