Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το χαράτσι επαναφέρει τις δόσεις

Eξι μήνες πριν τεθεί σε ισχύ ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων οι εργολάβοι προσπαθούν να πουλήσουν τα χιλιάδες άδεια διαμερίσματα έτσι ώστε να μην πληρώσουν φόρο. Υπενθυμίζεται ότι το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ οι εργολάβοι το γλίτωναν κόβοντας το ρεύμα, όμως ο νέος φόρος που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα επιβάλλεται και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Ετσι οι κατασκευαστές θα υποχρεωθούν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για τα απούλητα διαμερίσματα. Στην προσπάθεια τους μάλιστα αυτή, επαναφέρουν , μετα απο δεκαετίες τις...δόσεις καθώς οταν πουλήσουν τα ακίνητα , τα χαράτσια αναλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες, παρά το γεγονός ότι η παρακράτηση κυριότητας παραμένει στον εργολάβο μέχρι τη λήξη του συμφωνητικού και την υπογραφή του τελικού συμβολαίου.

Ο κατασκευαστής εισπράττει μηνιαία δόση από τον αγοραστή, ο οποίος πληρώνει ένα είδος ενοικίου, με δικαίωμα στο τέλος να γίνει ο κύριος ιδιοκτήτης του ακινήτου. Από την πλευρά του ο αγοραστής πληρώνοντας μια μικρή προκαταβολή πλέον του ενοικίου μπορεί να αποκτήσει σπίτι χωρίς να εμπλακεί με τραπεζικά δάνεια και να επιβαρυνθεί με τόκους. Βεβαίως σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής της δόσης-ενοικίου για μεγάλο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν ρήτρες, όπως το να χάσει την προκαταβολή που έδωσε.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki