Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατοικία : Που θα πάνε οι τιμές

Αρνητικές είναι οι προσδοκίες για την εξέλιξη των τιμών κατοικίας το 2013. Σε πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ αναφέρεται ότι η σημαντική πλειοψηφία των επιχειρηματιών που ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες αναμένει νέα μείωση των τιμών των κατοικιών.

Ανάλογες εκτιμήσεις διατυπώνονται και απο διεθνείς οργανισμούς όπως η Fitch.Σε έκθεσή της διατυπωνεται η πρόβλεψη για πτώση των τιμών περι το 15% στην διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς. Ειδικά, ο οίκος προειδοποιεί πως παραμένουν οι προκλήσεις για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, για τις οποίες η Fitch αναμένει μεγάλες πιέσεις όσον αφορά στη χορήγηση στεγαστικών δανείων, συνεχείς μειώσεις στις τιμές ακινήτων, νέα βάρη στα εισοδήματα και κλυδωνισμούς στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Πιο αναλυτικά η Fitch αναμένει τις μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές ακινήτων στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Ειδικά:

- Στο 13% βλέπει τη μείωση των τιμών ακινήτων σε Ιταλία και Πορτογαλία.

- Στο 15% σε Ελλάδα και Ισπανία.

- Στο 20% στην Ιρλανδία.

Σημειωνεται ότι ανάλογες εκτιμήσεις έχουν διατυπώσει και οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. Τόσο η ΕΤΕ όσο και η Alpha, διατυπώνουν την εκτίμηση ότι το 2013 θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για την αγορά ακινήτων στην οποία θα καταγραφεί νέα σημαντικότερη πτώση τιμών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki