Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενοίκια: Καθημερινές ιστορίες

Πτώση έως και 30% μέσα σε ένα χρόνο έχουν σημειώσει τα ενοίκια σε γκαρσονιέρες, δυάρια, τριάρια και τεσσάρια, σε πλήθος συνοικιών της Αθήνας και άλλων πόλεων. Στα πολύ μεγάλα διαμερίσματα, μάλιστα, επιφανείας 120 τ.μ. και άνω, επειδή η ενοικίασή τους είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη, οι μειώσεις φτάνουν ακόμη και το 40%. Χιλιάδες διαμερίσματα παραμένουν ξενοίκιαστα δημιουργώντας στην αγορά υπερπροσφορά που πιέζει για ακόμη χαμηλότερα ενοίκια, ενώ αποτελούν κανόνα οι ιδιοκτήτες που δέχονται να ρίξουν έως και 20% το μίσθωμα στον ενοικιαστή τους προκειμένου να μην τον χάσουν αφού δύσκολα θα καταφέρουν να μισθώσουν εκ νέου το ακίνητο. Χαρακτηριστικές του ξεφουσκώματος των ενοικίων, των ευκαιριών που αυτό δημιουργεί και του γενικότερου κλίματος που επικρατεί στην αγορά κατοικίας είναι οι ακόλουθες περιπτώσεις, σύμφωνα με στοιχεία από μεγάλα μεσιτικά γραφεία.

- Στον Χολαργό, για ανακαινισμένο σπίτι 100 τ.μ. 2ου ορόφου δίπλα στο Μετρό, η ζητούμενη τιμή είναι 600 ευρώ, όταν πέρυσι μισθωνόταν προς 800 και στην αρχή της κρίσης προς 1.000 ευρώ. Σε σχέση με πέρυσι η μείωση είναι 25%.

- Στους Αμπελοκήπους, για ρετιρέ 3άρι 75 τ.μ., ο ιδιοκτήτης ζητούσε μέχρι πρότινος 700 ευρώ, αλλά έπειτα από πολλούς μήνες άκαρπης αναζήτησης ενοικιαστή σε αυτή την τιμή το μίσθωσε τελικά στα 400 ευρώ (-43%).

- Ιδιοκτήτης διαμερίσματος 90 τ.μ. στα Εξάρχεια μέχρι πρότινος ζητούσε 450 ευρώ, «έπεσε» στα 410 ευρώ και τελικά έκλεισε συμφωνία στα 350 ευρώ (-22%).

- Ενοικιαστής ρετιρέ 85 τ.μ. στη Γλυφάδα που πλήρωνε 900 ευρώ, ζήτησε 200 ευρώ μείωση, αλλά ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε. Ετσι, ο μισθωτής έφυγε και βρήκε διαμέρισμα περίπου ίσων τετραγωνικών μέτρων στην ίδια περιοχή με 600 ευρώ, δηλαδή 33% χαμηλότερα από όσο έδινε πριν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki