Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατοικία :Τι ζητούν σήμερα οι αγοραστές

Ποιά είναι τα πιο εμπορικά σπίτια σήμερα; Το realestatenews.gr προσπάθησε να καταγράψει τα χαρακτηριστικά της ζήτησης στην αγορά της Αττικής έχοντας ως κριτήρια την γεωγραφική θέση , το εμβαδόν και την ηλικία του ακινήτου. Τα στοιχεία προέρχονται απο την ανάλυση πωλήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο δωδεκάμηνο και απο έρευνα που διεξήχθη σε μεσιτικά γραφεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας σήμερα οι υποψήφιοι αγοραστές ζητούν:

-Σπίτια ηλικίας άνω των 20 ετών. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι 1 στα δύο σπίτια που ζητούνται έχουν είναι κτισμένα την δεκαετία του ΄90 και παλαιότερα. Η επιλογή αυτή , είναι σε άμεση συνάρτηση με το κόστος αγοράς ( τιμή , και αντικειμενικές αξίες). Σημειώνεται ότι η "ψαλίδα" μεταξύ των νέων κατοικιών και των παλαιότερων έχει αυξηθεί περίπου στο 30%.

-Σπίτια που το εμμβαδόν τους είναι μεταξύ 70 και 100 τετραγωνικά μέτρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με το 2009 το "μερίδιο" αγοράς που κατέχουν τα συγκεκριμένα σπίτια έχει διευρυνθεί και πλέον 1 στα 2 σπίτια που ζητούνται ανήκουν σε αυτή την ομάδα

. -Σπίτια που βρίσκονται στο κέντρο και σε συνοικίες που γειτνιάζουν σε αυτό. Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι ακόμα και σε περιοχές με υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας η ζήτηση εξακολουθεί να κινείται σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για σπίτια που βρίσκονται στην Δυτ. Αττική και στους δήμους του Πειραιά.

Το γεγονός αυτό συνδέεται κυρίως με την υψηλή προσφορά και με την πτώση των τιμών 25- 30% κατα μέσο όρο. Απο την επεξεργασία των στοιχείων αυτών προκύπτει το συμπέρασμα ότι η μέση αξία της συναλλαγής κινείται στα επίπεδα των 120-150.000 ευρώ καταγράφοντας πτώση 20% σε σύγκριση με το 2009.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki