Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι 25 περιοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες

Τεράστιο πλήγμα στην αγορά κατοικίας επέφερε η ανεργία . Σύμφωνα με έρευνα που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία έχουν καταγράψει απώλειες ρεκορ στο επίπεδο των τιμών που φθάνουν μέχρι το 25% στην διάρκεια της περιόδου 2007-2010. . Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία δωδεκαμήνου για το 2011 , από τα προσωρινά στοιχεία που αφορούν στο α΄οκτάμηνο της τρέχουσα χρονιάς , προκύπτει ότι φέτος σε ετήσια βάση οι απώλειες στο επίπεδο των τιμών στις ίδιες περιοχές ξεπερνά 8% γεγονός που σημαίνει ότι αθροιστικά οι τιμές κατοικιών έχουν υποχωρήσει έως και 30% σε σύγκριση με τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν το 2007. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις υπόλοιπες περιοχές το μέσο ποσοστό των απωλειών κινείται σε επίπεδα από 12-15% . Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι μεγάλοι χαμένοι της κρίσης ήταν στην Αττική οι αγορές των περιοχών:

-ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

-ΙΛΙΟΝ

-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

- Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

- Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

- Α.ΛΙΟΣΙΑ

-ΑΧΑΡΝΩΝ

-ΖΕΦΥΡΙ

-ΚΑΜΑΤΕΡΟ

-Ν.ΠΕΡΑΜΟΣ

-ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ

-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

-ΝΙΚΑΙΑ

- ΠΕΡΑΜΑ

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αθροστικά η υποχώρηση των τιμών από τα ιστορικά υψηλά του 2007 μέχρι το τέλος του 2010 κινήθεικε κατά μέσο όρο στα ο 22% δηλαδή περί το7% σε ετήσια βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απώλειες επιταχύνθηκαν στην διάρκεια του 2010 και το 2011 (προσωρινά στοιχεία). Πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες απώλειες είχαν και οι αγορές των περιοχών της περιφέρειας στις οποίες οι κάτοικοι ασχολούνται στον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα της οικονομίας. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι την ίδια περίοδο απώλειες που ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από 20% σημείωσε η αγορά κατοικίας στους νομούς :

-ΔΡΑΜΑΣ

- ΕΒΡΟΥ

- ΚΑΒΑΛΑΣ

- ΞΑΝΘΗΣ

- ΡΟΔΟΠΗΣ

-ΓΡΕΒΕΝΩΝ

- ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

- ΚΟΖΑΝΗΣ

- ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από την κρίση καταγράφηκε κατακόρυφη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας γεγονός που επηρέασε τόσο το επίπεδο της οικονομικής δραστηριότητας όσο και της ανεργίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki