Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΠΕΥΚΗ:Συνθήκες εγκατάλειψης για το ηλιακό χωριό

Το πρότυπο οικιστικό συγκρότημα «Ηλιακό Χωριό» στο Δήμο Πεύκης κατασκευάστηκε το 1984 και αριθμεί 435 κατοικίες δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Για την κάλυψη των αναγκών των κατοικιών αυτών υπήρχε σχεδιασμός εξ’ αρχής μετατροπής της ηλιακής ενέργειας σε θερμική.

Σήμερα, εικοσιπέντε χρόνια μετά και παρά τις αλλεπάλληλες σχετικές κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις για τα χρονίζοντα σοβαρά προβλήματα του οικισμού, το «Ηλιακό Χωριό» είναι ένας τόπος εγκαταλελειμμένος και απαξιωμένος αναφορικά με τη δυνατότητα που είχε να μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε θερμική.  Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να διαβιούν υπό συνθήκες πρωτόγονες, με προβλήματα υγείας, σε σπίτια με μουχλιασμένους τοίχους και αφόρητη υγρασία χρησιμοποιώντας λεκάνες για τη συλλογή του νερού που στάζει από το ταβάνι και με αποχετευτικό σύστημα το οποίο δυσλειτουργεί.

Η κάκιστη κατάσταση των οικιών του «Ηλιακού Χωριού» οφείλεται αφενός σε κατασκευαστικά λάθη (υδρορροές εντός των κτισμάτων, ακατάλληλα μονωτικά υλικά στις ταράτσες) και αφετέρου στην ελλιπή συντήρηση. Ο ΟΕΚ σε προ μηνών συνάντηση κλιμακίου του με κατοίκους της περιοχής και το Σύλλογο Κατοίκων Ηλιακού Χωριού υποσχέθηκε την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγρασίας και της αποκατάστασης των ενεργειακών συστημάτων που εκκρεμούν εδώ και καιρό. Ωστόσο, μέχρι στιγμής χρονοδιάγραμμα για τις επισκευές δεν έχει δοθεί.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki