Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η κρυφή δύναμη

Η χειραφέτηση των γυναικών δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά κατοικίας. Σύμφωνα με τις απόψεις μεσιτών και κατασκευαστών τα τελευταία χρόνια , μία νέα κατηγορία αγοραστών έχει κάνει δειλά –προς το παρόν -την εμφάνιση της στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για νέες γυναίκες εργαζόμενες που δεν είναι παντρεμένες και οι οποίες αναζητούν κύρια κατοικία. Αν και το φαινόμενο αυτό , έχει εμφανιστεί στην αγορά κατοικίας των μεγάλων αστικών κέντρων την τελευταία δεκαετία , οι ειδικοί περιμένουν , ότι τα επόμενα χρόνια θα επεκταθεί. «Για τα επόμενα χρόνια αναμένεται μείωση των γάμων και αύξηση των διαζυγίων. Παράλληλα, από τις προβολές που έχουν γίνει προκύπτει ότι η μέση ηλικία των ανθρώπων που παντρεύονται αυξάνει. », επισήμανε χαρακτηριστικά οικονομολόγος που ασχολείται με την ανάλυση δημογραφικών δεδομένων.

Η εξέλιξη αυτή , θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην αγορά –κυρίως-της κύριας κατοικίας αφού ο αριθμός των γυναικών-αγοραστών χρόνο με το χρόνο θα αυξάνεται. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό. Για παράδειγμα στην Μεγάλη Βρετανία σχεδόν δύο εκατομμύρια γυναίκες ψάχνουν να αγοράσουν το πρώτο σπίτι τους και μάλιστα έχουν την τάση να αγοράζουν σε νεαρότερη ηλικία από τους άνδρες, δείχνει νέα έρευνα. Σύγκεκριμένα , σύμφωνα με έρευνα 1,8 εκατομμύρια νέες γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 34 είναι έτοιμες να πάρουν τα κλειδιά του πρώτου τους σπιτιού.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες αγοραστές, κατά μέσο όρο, ένα χρόνο νεότερες σε σύγκριση με τους άνδρες που αγοράζουν πρώτη κατοικία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας , πρωταρχικό στοιχείο για την επιλογή ενός σπιτιού από μία γυναίκα είναι η ασφάλεια της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο. Παράλληλα , οι γυναίκες προτιμούν να αγοράζουν σπίτι είτε στο κέντρο της πόλης είτε σε συνοικίες που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki