Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οκτώ διδάγματα απο τη κρίση

1. Στις κατοικίες της Αθήνας παρατηρείται κάμψη τιμών από 1% έως 15%. Επίσης, οι ζητούμενες τιμές είναι συνήθως κατά 5% έως 10% μεγαλύτερες των αγοραίων όπου γίνονται οι πράξεις.

2. Η συμπεριφορά των κατασκευαστών πολυκατοικιών ως προς την τιμολογιακή πολιτική τους εξαρτάται από το κατά πόσο κινούνται με ίδια κεφάλαια ή με χρηματοδότηση, από την τιμή αγοράς της γης ή το ποσοστό αντιπαροχής και λοιπούς παράγοντες, με αποτέλεσμα κάποιοι κατασκευαστές να διατίθενται να κάνουν εκπτώσεις υπό τις παρούσες συνθήκες και κάποιοι όχι.

3. Η «κρίση» έπληξε περισσότερο περιοχές αναπτυσσόμενες στις οποίες καταγράφηκαν απότομες άνοδοι τιμών στο πρόσφατο παρελθόν.

4. Επίσης, έπληξε περισσότερο τα μεγάλα και τα προβληματικά ακίνητα.

5. Η ζήτηση στρέφεται σε σχετικά μικρά διαμερίσματα, σε παλαιότερα αλλά κατασκευασμένα κυρίως μετά το 1985. Πολλοί στρέφονται στο ενοίκιο.

6. Υπάρχει μείωση μεταβιβάσεων, αλλά και νέων αδειών και απροθυμία κατασκευαστών να σηκώσουν νέες οικοδομές.

7. Η συνεχής φορολογική επιβάρυνση της οικοδομής καθιστά μη ελκυστική την κατοχή ακινήτων, πέραν της ιδιοκατοίκησης.

8. Αρνητικοί παράγοντες για την ομαλή λειτουργία της αγοράς είναι μεταξύ άλλων: Η επιβολή νέων φόρων στα ακίνητα. Οι αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην οικονομία της χώρας. Η αύξηση της ανεργίας, σε συνδυασμό με αρνητικές προσδοκίες. Η επαγγελματική ανασφάλεια των μεσαίων στρωμάτων. Οι τράπεζες είναι πιο συντηρητικές στις επιλογές τους για χορήγηση δανείων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki