Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η κρίση πάει ...περιφέρεια

Σε πρωτογνωρη συρρίκνωση οδηγείται η αγορά κατοικίας σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας με τις συναλλαγές να έχουν μειωθεί έως 65%. Η μεγαλύτερη πτώση των τιμών καταγράφεται κυρίως στις αγορές της Μακεδονίας και της Θράκης με τις τιμές των κατοικιών να έχουν καταγράψει απώλειες που ξεπερνούν το 20%.. Σε ορισμένες περιοχές οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν υποχωρήσει έως και 70%, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι δηλώνουν ακόμη και αδυναμία να πληρώσουν τους φόρους που βαρύνουν την περιουσία τους.

Αντίθετα σε Θεσσαλία και Κρήτη η κατάσταση είναι εμφανώς καλύτερη καθώς παρά την μείωση των συναλλαγών οι απώλειες στις τιμές είναι αισθητά χαμηλότερες. Στην Πελοπόννησο και κυρίως στην αγορά της Πάτρας η αγορά εμφανίζεται παγωμένη με την οικοδομική δραστηριότητα να έχει καταγράψει τις μεγαλύτερεςαπώλεις της τελευταίας εικοσαετίας. Σε όλες τις περιοχές καταγράφεται επίσης υπάρχει και των φαινόμενο των οικοδομών φαντασμάτων καθώς τόσο οι ιδιοκτήτες αλλά και οι εργολάβοι έχοντας ρίξει μόνο τα μπετά περιμένουν τις καλύτερες μέρες για να ολοκληρώσουν την οικοδομή αφού στο σημείο αυτό δεν τίθεται θέμα ακύρωσης της οικοδομικής άδειας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μέσος χρόνος πώλησης ενός ακινήτου που βγαίνει στην αγορά από δύο μήνες πέρυσι και το 2008 έχει φτάσει πλέον τους 10 μήνες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki