Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατοικία : Εικόνα κατάψυξης

Δεν αγοράζουν, πωλούν με δυσκολία και αποφεύγουν την ενοικίαση. Οι λιγοστές μάλιστα αγορές που γίνονται αφορούν μεταχειρισμένα αφού τουλάχιστον το 60% των πωλούμενων κατοικιών στο οκτάμηνο αφορούσε κατοικίες ηλικίας άνω των 5 ετών. Αυτή είναι η σημερινή εικόνα της αγοράς κατοικίας όπως προκύπτει απο στατιστικά στοιχεία αλλά και απο τις απόψεις μεσιτών .

«Η στροφή σε μεταχειρισμένες κατοικίες μικρότερου εμβαδού επιβεβαιώνει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ώστε η οικοδομή να βρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης είναι εκείνο των αρνητικών προσδοκιών . Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τις μελέτες που αφορούν στην καταγραφή των οικονομικών προσδοκιών» επισήμαιναν οικονομικοί αναλυτές.

Σύμφωνα με την διεθνή εμπειρία , η υποχώρηση των πωλήσεων σηματοδοτεί αύξηση της ζήτησης για ενοικιαζόμενες κατοικίες. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία όμως του τιμαρίθμου δείχνουν ότι και η αγορά ενοικίων είναι παγωμένη. Συγκεκριμένα τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ καταγράφουν αύξηση των τιμών των ενοικίων τον Οκτώβριο της τάξης του 1,9% αυτό σημαίνει σημαντική επιβράδυνση σε σύγκριση με πρίν τρία χρόνια καθώς τα ίδια στοιχεία εμφάνιζαν ότι τον Σεπτέμβριο 2008 τα ενοίκια κατοικιών αυξάνονταν με ετήσιο ρυθμό 4,1% όσο δηλαδή ήταν και τον αντίστοιχο μήνα του 2007. «Οι περισσότεροι δεν παίρνουν το ρίσκο να βελτιώσουν τις συνθήκες στέγασης τους προτιμώντας την ασφάλεια και την σταθερότητα που προσφέρει η συνήθεια. Οι περισσότερες ενοικιάσεις κατοικιών είναι αποτέλεσμα ανάγκης και όχι επιλογής» τόνιζαν χαρακτηριστικά μεσίτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά κατοικίας των βορείων προαστίων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki