Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εκρηξη της προσφοράς σε μεταχειρισμένα

Η στροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος στα μεταχειρισμένα αλλάζει όλα τα δεδομένα της αγορά. Την ίδια στιγμή πολλοί ιδιοκτήτες που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου είτε έχουν μεγάλη φορολογική επιβάρυνση ήδη έχουν βάλει πωλητήριο στα σπίτια με αποτέλεσμα η προσφορά μεταχειρισμένων σπιτιών να έχει ανέβει κατακόρυφα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία εντούτοις εκτιμήσεις μεσιτών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη κάνουν λόγο για αύξηση της προσφοράς τουλάχιστον 15% σε σύγκριση με την Άνοιξη. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατυπώνουν την εκτίμηση ότι από τις αρχές του χρόνου οι συνθήκες θα επιδεινωθούν αφού στο ήδη υψηλό απόθεμα προσφερόμενων προς πώληση μεταχειρισμένων σπιτιών θα προστεθούν και οι ακριβές κατοικίες κυρίως στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας αλλά και από νησιά που οι αντικειμενικές αξίες είναι ήδη υψηλές.

Η φορολογική επιβάρυνση που προκύπτει από το τεκμήριο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλές από τις κατοικίες αυτές αγοράστηκαν με δάνειο καθιστούν την διατήρηση των συγκεκριμένων σπιτιών προβληματική και κυρίως κοστοβόρα, με αποτέλεσμα η λύση της πώλησης να εμφανίζεται ως μονόδρομος , έλεγε χαρακτηριστικά μεσίτης των βορείων προαστίων της Αθήνας και συμπλήρωνε «ο μοναδικός λόγος που δεν βλέπουμε έκρηξη της προσφοράς είναι γιατί οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατον να κλείσουν συμφωνίες σε τιμές συμφέρουσες για αυτούς. Ετσι αποφασίσουν να ακολουθήσουν το δρόμο της αναμονής και της προσδοκίας ότι η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί.»

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki