Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα και Κοινωνια

Η αγορά ακινήτων είναι το κλειδί για την ανάπτυξη όχι μόνο της οικονομίας αλλά και επιμέρους περιοχών καθώς η μεγέθυνση της αγοράς έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των υποδομών.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες απο την PROPETY LTD και η οποία εστιάζεται στον ρόλο της αγοράς ακινήτων στην ανάπτυξη της οικονομίας και των υποδομών. Σύμφωνα με την έρευνα η αγορά ακινήτων και οι κλάδοι που συνδέονται με αυτή συμμετέχει με ποσοστό άνω του 10% στο ΑΕΠ. Παράλληλα τα ακίνητα είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο των ελλήνων καθως η αξία των κατοικιών προσεγγίζει τα 2 τρισ. ευρώ.

Στην έρευνα αποκαλύπτεται και ο ρόλος της αγοράς κατοικίας στην ανάπτυξη των υποδομών και στην μείωση της εγκληματικότητας.Συγκεκριμένα αναδεικνύεται ο ρόλος της αγοράς ακινήτων στην ανάπτυξη υποδομών :

-εκπαίδευσης

-υγειας

-συγκοινωνίας και οδικών υποδομών.

Ειδικότερα , αποκαλύπτεται ότι η βελτιωση στις κοινωνικές υποδομές βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση -αν και με χρονική υστέρηση-με την οικοδομική δραστηριότητα. Σημαντικό είναι ότι η χρονική αυτή υστέρηση φθάνει μέχρι και τα πέντε χρόνια απο το έτος που η οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται στο ανώτατο σημείο της.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki