Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δεκάδες εκατομμύρια για νοίκια

Το Δημόσιο εξακολουθεί να δαπανά υψηλά ποσά για μισθώματα γραφείων την στιγμή που θα μπορούσε να αξιοποιεί ορισμένα από τα ιδιόκτητα κτήριά του.

Ενδεικτικά:

- το υπουργείο Οικονομικών πληρώνει, ετησίως, ποσό της τάξης των 24 εκατ. ευρώ σε μισθώματα, την ώρα που θα μπορούσε να στεγάζει τις υπηρεσίες του στα πολυάριθμα ιδιόκτητα κτήρια που διαθέτει.

-Οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, χωρίς το τέως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (που προστέθηκε σε αυτό), στεγάζονται σε 19 διαφορετικά κτήρια (από αυτοτελή κτήρια έως και διαμερίσματα). Από αυτά τα 16 βρίσκονται στην Αθήνα και τα 3 είναι στη Θεσσαλονίκη. Για τους χώρους αυτούς το Δημόσιο καταβάλλει για μισθώματα, 2 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

-Για 22 αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα πληρώνονται μισθώματα ύψους 22 εκατ. ευρώ.

-Η Βουλή πληρώνει κάθε μήνα περίπου 100.000 ευρώ για την εκμίσθωση γραφείων.

-Το κτήριο "Κεράνη", συνολικού εμβαδού 42.300 τ.μ. παραμένει άδειο. Το Δημόσιο το αγόρασε προς 35 εκατ. ευρώ το 1998, ενώ αντίστοιχο περίπου ποσό δαπάνησε για την μετατροπή του σε κτήριο γραφείων. Κατά καιρούς σχεδιαζόταν να μεταφερθούν εκεί το προσωπικό του υπουργείου Περιβάλλοντος και τα δικαστήρια του Πειραιά, ωστόσο κανένα σχέδιο δεν καρποφόρησε.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki