Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χατζημαρκάκης: αγοράστε ακίνητα στην Ελλάδα

Να μην πουλήσουν τα ακίνητα που διαθέτουν στη χώρα μας, αντίθετα να κάνουν αγορές γιατί οι τιμές είναι χαμηλής συνιστά στους συμπατριώτες του ο Γερμανός ευρωβουλευτής, ελληνικής καταγωγής από την Ιεράπετρα της Κρήτης, Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Bellevue, που ασχολείται με θέματα Real Estate, ο κ.Χατζημαρκάκης στην ερώτηση αν θα συνιστούσε «με το χέρι στην καρδιά» σε Γερμανούς αυτή τη στιγμή να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα, απαντά:
«Οπωσδήποτε. Αφενός βιώνουμε αυτή τη στιγμή ένα είδος εξυγίανσης των τιμών, δηλαδή οι τιμές πέφτουν. Αφετέρου σύντομα αναμένονται επενδυτικά προγράμματα της ΕΕ για την περιφέρεια. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη, γιατί λόγω του αυστηρού προγράμματος λιτότητας υπάρχει ο κίνδυνος αποπληθωρισμού, που θα μπορούσε και πάλι να μεταδοθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Ο κ. Χατζημαρκάκης λέει επίσης ότι οι Γερμανοί δεν πρέπει να πουλήσουν τώρα τα ακίνητά τους στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μηνύματα ότι δεν εγκαταλείπεται στην τύχη της. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια άνευ προηγουμένου αλλαγή νοοτροπίας, η οποία θα πρέπει να υποστηριχθεί. Μεσοπρόθεσμα η χώρα θα ανακάμψει και ένα ακίνητο θα συνεχίσει να αποτελεί πολύτιμη επένδυση». Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης ενός παλιού σπιτιού στην Επισκοπή, τη γενέτειρα του πατέρα του  στην Ιεράπετρα.
Τέλος ο κ. Χατζημαρκάκης χαρακτηρίζει παράλογη την παλαιότερη πρόταση Γερμανού βουλευτή να πουλήσει η Ελλάδα ακατοίκητα νησιά για να ξεχρεώσει, λέγοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ότι οι Έλληνες δεν αισθάνθηκαν ιδιαίτερα ευτυχείς με τέτοιου είδους λαϊκίστικες ιδέες, δεδομένου ότι επί αιώνες πάλεψαν για την απελευθέρωση του ενός νησιού μετά το άλλο. Δείτε το κείμενο της συνέντευξης (στα Γερμανικά) στη διεύθυνση http://jorgo-chatzimarkakis.org.liberale.de/sitefiles/downloads/928/BELLEVUE.pdf

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki