Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επιστροφή στο κέντρο και μείωση της δόμησης

grafima-dentra-ktiriaΣχέδια για τη Αθήνα με επίκεντρο την επιστροφή στο κέντρο και την αύξηση της αναλογίας παρασίνου ανα κάτοικο κάνουν οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τα σχέδια περιλαμβάνουν πλέγμα κινήτρων για αγορές ,αλλαγές στους συντελεστές δόμησης εκτιμάται ότι θα αλλάξουν την όψη περιοχών όπως  το ιστορικό κέντρο,τα Πατήσια, η Κυψέλη και το Παγκράτι.
Οι ίδιοι φορείς διατυπώνουν την άποψη ότι το κτιριακό απόθμε επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες και αυτό που χρειάζεται είναι μία συνδυασμένη δράση αναβάθμισης και αξιοποίησης του .Σημειώνεται ότι στην Αθήνα προκειμένου να βρεθούν ελεύθεροι χώροι δεν αποκλείεται ακόμα και το  γκρέμισμα οικοδομικών τετραγώνων σε πυκνοδομημένες περιοχές- όπως η Κυψέλη και το Παγκράτι- αλλά και εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Στην Αττική τα εγκαταλελειμμένα κτίρια είναι γύρω στα 200- κυρίως παλιές βιομηχανίες στο Ηράκλειο, την Πειραιώς και τα Πατήσια.
Οι μελετητές προτείνουν την δημιουργία τεσσάρων διαδημοτικών μητροπολιτικών πάρκων (Πύργος Βασιλίσσης, Γουδή, Τουρκοβούνια και Ελληνικό), η προστασία και ανάδειξη τριών παραρεμάτιων περιοχών (Κηφισός, Ιλισός, Πικροδάφνη) και στις πιο πυκνοδομημένες περιοχές να δημιουργηθούν πάρκα , τα οποία θα συνδέονται με μεγάλους ανοιχτούς αστικούς και περιαστικούς χώρους πρασίνου, όπου θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι και θα γίνουν δενδροφυτεύσεις. Σημειώνεται ότι  οι ελεύθεροι αδόμητοι χώροι στην Αθήνα είναι περίπου 45.000 τετραγωνικά μέτρα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki