Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στη Ν. Αφρική

Οι τιμές των κατοικιών στη Ν. Αφρική συνέχισαν την αυξητική τους πορεία για 20ο συνεχόμενο μήνα. Αυτό δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το γεγονός ότι οι τιμές κατοικιών το 2008  αυξήθηκαν κατά 4,1% στη Ν. Αφρική, τα δύο χειρότερα χρόνια της αγοράς κατοικίας.

Η Ν .Αφρική είναι η χώρα που προσελκύει τα περισσότερα κεφάλαια στην Αφρική και όπου όλοι οι επενδυτές ακινήτων επιδιώκουν να αγοράσουν γη.

Η ζήτηση από το εξωτερικό είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο για τη χώρα. Με το τουρισμό να αυξάνεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, οι επενδυτές κοιτάζουν με άλλο μάτι τη Ν. Αφρική. Οι λόγοι, όμως, που κάνουν τους ξένους επενδυτές να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τη χώρα δεν είναι ξεκάθαροι: αφενός η διοργάνωση του Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2010 βοήθησε, ωστόσο με το Μουντιάλ να έχει λήξει, οι επενδύσεις συνεχίζονται ακόμα

Ίσως βοηθάει πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας, η οποία όμως συναντάται και σε άλλες χώρες της Αφρικής όπως το Μαρόκο και η Τυνησία. Ένα είναι σίγουρο: μπορεί οι αναλυτές να μην έχουν καταλήξει στους παράγοντες που συντέλεσαν στην ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων αλλά αυτό το ενδιαφέρον υπάρχει και δυναμώνει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki