Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μία ακόμα ευκαιρία

Την ευκαιρία σε περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια να διορθώσουν τη δήλωση Covid που έχουν υποβάλει προκειμένου να κερδίσουν την έκπτωση φόρου 30% για τα «χαμένα» ενοίκια δίνει τώρα η ΑΑΔΕ.

 

Οι  ιδιοκτήτες αυτοί οι οποίοι εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια  κατά το διάστημα Μαρτίου - Αυγούστου 2020  υπέβαλαν τη δήλωση Covid στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με  σοβαρά λάθη ή παραλείψεις, εξαιτίας των οποίων δεν κατέστη δυνατός ο υπολογισμός των εκπτώσεων. Ετσι, στους ιδιοκτήτες αυτούς βεβαιώθηκε ολόκληρος ο ΕΝΦΙΑ του 2020, χωρίς καμία μείωση.

 

Η ΑΑΔΕ, θα αρχίσει να στέλνει μηνύματα στους φορολογούμενους με οδηγίες  στο λογαριασμό τους στο Τaxisnet ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις προκειμένου να κερδίσουν την έκπτωση φόρου. Επίσης, θα ζητηθούν διευκρινίσεις σε περιπτώσεις ασυμφωνιών που έχουν εντοπιστεί σε δηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες. Στόχος είναι η έκπτωση που αναλογεί στο συνολικό μηνιαίο μίσθωμα να μην υπολογίζεται στο 100% για κάθε έναν από τους συνιδιοκτήτες, αλλά να περιορίζεται ώστε, για κάθε συνιδιοκτήτη, να είναι ανάλογη με το ποσοστό συνιδιοκτησίας του.

 

Για παράδειγμα σε μηνιαίο ενοίκιο 1.000 ευρώ που μειώθηκε αναγκαστικά κατά 40%, δηλαδή κατά 400 ευρώ, και αφορά σε ακίνητο 4 συνιδιοκτητών, καθενός εκ των οποίων το ποσοστό συνιδιοκτησίας είναι 25%, η έκπτωση φόρου, η οποία ισοδυναμεί με το 30% του ποσού των 400 ευρώ, δηλαδή με το ποσό των 120 ευρώ, δεν ισχύει ολόκληρη για κάθε έναν από τους συνιδιοκτήτες.  Η έκπτωση μοιράζεται στον καθέναν κατά το ποσοστό συνιδιοκτησίας του, δηλαδή κατά το 25%, και περιορίζεται στα 30 ευρώ ανά συνιδιοκτήτη (120 Χ 25%).

 

Από τη στιγμή που οι δηλώσεις Covid θα επανυποβληθούν χωρίς λάθη ή παραλείψεις, οι ιδιοκτήτες θα κατοχυρώσουν τις εκπτώσεις φόρων που δικαιούνται και τα ποσά των εκπτώσεων αυτών θα αφαιρεθούν από τις επόμενες μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2020.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki