Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η πορεία των εντάξεων

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά  ο Δήμος Κερατέας για την προώθηση και ολοκλήρωση των εντάξεων στο σχέδιο πόλης των περιοχών εντός της Κερατέας αλλά και των οικισμών.
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τη μελέτη επέκτασης-ένταξης στο σχέδιο πρώτης κατοικίας 1200 στρεμμάτων στην πόλη της Κερατέας μετά τη προσφυγή ιδιώτη που μπλόκαρε για δύο χρόνια την διαδικασία, με συντονισμένες και επιτυχημένες ενέργειες, η νέα Δημοτική αρχή ξεμπλόκαρε το σχέδιο και ήδη προχωράει η διαδικασία έγκρισης από το ΣΧΟΠ. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται απρόσκοπτα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μελετών των περιοχών Πανόραμα- Αγ. Μαρίνα- Τουρκολίμανο, Περιγιάλι- Τσονίμα- Τρεχαντιέρα. Σημειώνεται ότι γι’ αυτές τις μελέτες παρά το ότι γίνονται με αυτοχρηματοδότηση, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε, για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, να πληρώσει πέραν των χρημάτων των οικιστών από έσοδα του Δήμου τους μελετητές, κάτι που έχει αναγνωριστεί ως σημαντική προσφορά από τους οικιστές. Η παγωμένη από το 1998 μελέτη για το Δασκαλιό (Ελιές, Βένιο, Βίντζι) ι προχωρά στην ανάρτηση της Α’ φάσης πολεοδόμησης. Για όλα αυτά επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα με τα δασικά. Μεγάλη ανατροπή έγινε με την πράξη εφαρμογής στην Κακή θάλασσα όπου διαπιστώθηκε αλλοίωση των σχεδίων. Ήδη διορθώθηκαν τα σχέδια και στην φάση αυτή προωθούνται οι εκδικάσεις των εκτάσεων. Με όλα αυτά διορθώθηκαν και αποτελματώθηκαν όσες μελέτες εξελίσσονταν επί χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.
Ο δήμαρχος Κερατέας εξήγγειλε επίσης ότι μέσα στο 2009 ξεκινούν δύο ακόμα περιοχές το Αγιασμόθι και η Σπηλιαζέζα και το τελευταίο τμήμα Κακής Θάλασσας που είναι οι τελευταίες περιοχές για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης  παραθεριστικής ή Β’ κατοικίας 12.000 στρεμμάτων στην Κερατέα, όσων προβλέπονταν από τη ΖΟΕ Λαυρεωτικής το 1998. Έτσι κλείνει ο μεγάλος κύκλος των επιτρεπόμενων εντάξεων.
Αμέσως μετά ξεκινάει επίσημα το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ) της Κερατέας που αποτελεί την μεγάλη ελπίδα για νέες χρήσεις γης και ανάπτυξης στην Κερατέα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki