Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Greenpeace: φωτοβολταϊκό στο Αλιβέρι

Πρόταση για πράσινες επενδύσεις στο Αλιβέρι,  με αιχμή του δόρατος την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 50MW κατέθεσε σήμερα η Greenpeace.
Όπως αναφέρει, στο εγκαταλελειμμένο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι (όπου ξεκίνησε ο εξηλεκτρισμός της χώρας), παραμένουν ανεκμετάλλευτα 2.500 στρέμματα εγκαταλειμμένης γης ιδιοκτησίας ΔΕΗ, στα οποία μπορεί να εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 50MW. Ανταποδοτικά, η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσει σε έργα αναβάθμισης της περιοχής, όπως ανάπτυξη περιαστικού πρασίνου, ανάδειξη του οικισμού και των σημαντικών κτιρίων του ορυχείου και δημιουργία σχολής ενεργειακών τεχνολογιών της ΔΕΗ ή του Δημοσίου.
Η πρόταση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Αλιβέρι, έρχεται λίγες μέρες πριν την καθυστερημένη κατάθεση του σχεδίου δράσης για τις ΑΠΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση. Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αλιβερίου και η Greenpeace ζητούν συνάντηση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ για την εξέταση της πρότασης που κατατέθηκε σήμερα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki