Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μαρούσι-Ηράκλειο: Πόλεμος για τα σκουπίδια

Ευθεία επίθεση κατά του Δημάρχου Ηρακλείου εξαπέλυσε σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου για το ζήτημα του οικοπέδου της ΚΕΔ που βρίσκεται στα όρια των δύο Δήμων. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:
«Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Σ. Γεωργόπουλος κατέλαβε για λογαριασμό του Δήμου του παράνομα και αυθαίρετα ένα οικόπεδο του οποίου δεν είναι ιδιοκτήτης ( ανήκει στην ΚΕΔ και τμήμα του έχει παραχωρηθεί με μνημόνιο προς αξιοποίηση στο Δήμο Αμαρουσίου ) . Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται σε περιοχή γενικής κατοικίας , αλλά παράνομα το μετέτρεψε σε χωματερή και το χρησιμοποιεί ως χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων του. Με την ενέργεια αυτή έδειξε ότι δεν σέβεται όχι μόνον το Δήμο Αμαρουσίου, αλλά ούτε και τους κατοίκους της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι το θέμα του οικοπέδου της ΚΕΔ δήθεν ανακινήθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου πέντε μήνες πριν τις εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι απασχολεί τη σημερινή Διοίκηση και προσωπικά το Δήμαρχο Γ. Πατούλη από την πρώτη μέρα της θητείας του, από το Γενάρη του 2007. Γι αυτό διεκδίκησε και τελικά πέτυχε να υπογράψει ο Δήμος Αμαρουσίου με την ΚΕΔ μνημόνιο για την αξιοποίηση του. Και στην αξιοποίηση αυτή δεν περιλαμβάνεται φυσικά η μετατροπή του χώρου σε χωματερή και εστία μόλυνσης, όπως έκανε ο κος Γεωργόπουλος.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου θα μπορούσε κι αυτός να διεκδικήσει για το Δήμο του από την ΚΕΔ κάποια άλλη έκταση, για να λύσει το πρόβλημα στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου του. Κι όχι να γίνεται «καταληψίας» ενός χώρου που δεν του ανήκει. Δεν φταίνε σε τίποτα οι κάτοικοι της περιοχής του Ψαλιδίου να πληρώσουν με υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους την ανικανότητα του κου Γεωργόπουλου να βρει λύση στο πρόβλημα του.
Αναρωτιόμαστε τι κοινό μπορεί να έχει ο Δήμαρχος Ηρακλείου με το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου Σ. Ραγκούση, ο οποίος υποστήριξε ότι όπως έβαλε το Ηράκλειο τα απορριμματοφόρα του στο οικόπεδο του Ψαλιδίου, το ίδιο να κάνει και ο Δήμος Αμαρουσίου; Η απάντηση της σημερινής Διοίκησης του Δήμου απέναντι στους κ.κ. Γεωργόπουλο και Ραγκούση είναι μία, δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί το Ψαλίδι και να μετατραπεί σε πάρκινγκ απορριμματοφόρων.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενώ επιτίθεται φραστικά σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία για την επιβάρυνση που επέφερε στο περιβάλλον όταν χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο ακίνητο, έρχεται τώρα να πάρει τη θέση της και να επιβαρύνει αυτός το περιβάλλον. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τι άλλο είναι;
Όσον αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, ο κος Γεωργόπουλος ποτέ δεν πρότεινε με δική του πρωτοβουλία κάποια λύση, που στηρίζεται δήθεν σε μελέτες. Και δεν το έκανε, γιατί θα έπρεπε πρώτα να απομακρύνει τις τσιμεντένιες ζαρντινιέρες που παράνομα τοποθέτησε κατά μήκος δρόμων του Ψαλιδίου η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου του. Η ίδια παράνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και από τον ίδιο, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που ως Δήμος έχουμε κάνει ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, σε συνεργασία και με το Δήμο Πεύκης. Κι ας μας απαντήσει με ειλικρίνεια, η μελέτη Φραντζεσκάκη που επικαλείται, προβλέπει την παράνομη τοποθέτηση ζαρντινιέρων;
Την ικανότητα η την ανικανότητα του κου Γεωργόπουλου να διαχειριστεί τις υποθέσεις της πόλης του θα την κρίνουν οι πολίτες του Ηρακλείου.
Δεν θα του επιτρέψουμε όμως σε καμία περίπτωση να αυθαιρετεί σε βάρος του Δήμου Αμαρουσίου και των κατοίκων μας, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki