Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κρήτη: ερώτηση για την καύση απορριμμάτων

Το ερώτημα αν θα επιλεγεί «η επικίνδυνη και ακριβή λύση της καύσης των απορριμμάτων στην Κρήτη» θέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Κριτσωτάκης προς την Υπουργό     Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στην ερώτηση αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζεται τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα με βάση «τεχνικοοικονομική μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας δημιουργίας κεντρικής μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Κρήτης», που έχει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).
«Γνωρίζοντας ότι η «κεντρική μονάδα επεξεργασίας» παραπέμπει σε καύση των απορριμμάτων φοβούμαστε ότι προωθείται ως λύση η θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων, μια λύση ιδιαίτερα επικίνδυνη για το περιβάλλον και τις ζωές όλων των έμβιων οργανισμών αλλά και ταυτόχρονα πολύ δαπανηρή», αναφέρει ο βουλευτής και εκφράζει την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ «σ’ αυτήν την περιβαλλοντοκτόνα λύση της καύσης των απορριμμάτων και προτείνουμε την εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης, με πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των αποβλήτων, όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για όλη την χώρα».
Η υπουργός ερωτάται:
1. Είναι πράγματι στις προθέσεις σας η επαναφορά των λύσεων καύσης των απορριμμάτων;
2. Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την επίλυση του σοβαρότατου για την Κρήτη προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων;
3. Είναι στις προθέσεις σας η διαβούλευση και ο διάλογος για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με τους φορείς, τις οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και γενικότερα με τις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης;

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki