Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Την άλλη εβδομάδα το σχέδιο για το 20-20-20

Την άλλη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης για την επίτευξη των εθνικών στόχων του 20-20-20, δηλαδή, για την εξοικονόμηση ενέργειας, για τη μείωση των εκπομπών που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και για τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ανέφερε η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, σε ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.
Η υπουργός παρουσίασε τις κυριότερες αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με ρυθμίσεις που προβλέπουν:
-Σύνδεση αδειοδότησης με εθνικό σχέδιο δράσης.
-Χρονική και ποσοτική κατανομή τεχνολογιών εντός τριμήνου από τη δημοσίευση του νόμου.
-Συγχώνευση των διαδικασιών Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης (ΠΠΕΑ) και Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) σε μία ενιαία, περιορίζοντας τη διάρκεια της σε 8-10 μήνες (από 3 χρόνια).
-Αυστηρές προθεσμίες στη διοίκηση.
-Δέσμευση ηλεκτρικού χώρου μόνο για ώριμα έργα μετά την ΕΠΟ.
-Δημιουργία προϋποθέσεων για την κατασκευή ιδιωτικών δικτύων από παραγωγούς ΑΠΕ, αλλά και πρόσβαση τρίτων στα έργα σύνδεσης. Εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού Διασυνδέσεων νησιών.
-Ορθολογική τιμολόγηση, που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των επενδύσεων, δίχως στρεβλώσεις και κατασπατάληση πόρων.
-Για την προώθηση και ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων, τη διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού και αδειοδότησης αναλαμβάνει η πολιτεία, ώστε να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα διαδικαστικά εμπόδια στη θάλασσα.
-Ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα άμεσα οφέλη των ΑΠΕ, με απευθείας απόδοση στους πολίτες μέρους των εσόδων.
-Εγκατάσταση ΑΠΕ στη γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας (ΓΓΥΠ) αλλά βάσει ειδικών διατάξεων για τη μείωση της επίπτωσής τους στη ΓΓΥΠ και την διαφύλαξη του χαρακτήρα της, και με ανώτατο πλαφόν 1% επί της συνολικής έκτασης ΓΓΥΠ. Προστασία του αγροτικού χαρακτήρα της μείζονος έκτασης. Απαγόρευση στη γη υψηλής παραγωγικότητας στην Αττική.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki