Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εκχερσώσεις στη Στροφυλιά

Εκχέρσωση και καλλιέργειες σε αναδασωτέα περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς καταγγέλλει ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Τσούκαλης με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς την υπουργό Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την ερώτηση:
-Στην καρδιά της προστατευόμενης από τη συνθήκη RAMSAR, περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς, στη θέση «Σαμαρέικα» έχουν εκχερσωθεί τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες στρέμματα δάσους, έχουν κτιστεί αυθαίρετα κτίσματα και ιδιώτες εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι δημόσια δασική γη, έχοντας αναπτύξει θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
-Οι καταπατητές, συνεχίζουν προκλητικά να καλλιεργούν την εκχερσωμένη έκταση, τμήμα της οποίας (εμβαδού 540 στρεμμάτων) έχει κηρυχθεί ως αναδασωτέα σύμφωνα με την 2058/2004 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, έπειτα από σχετική εισήγηση του Δασαρχείου Πατρών, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το δάσος αυτό.
-Κατά των καταπατητών το Δασαρχείο Πατρών έχει εκδώσει περισσότερα από εξήντα (60) πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής (Π.Δ.Α.), τα οποία έπειτα από δικαστικές αποφάσεις έχουν καταστεί τελεσίδικα. Οι δικαστικές αποφάσεις εκδόθηκαν από τα δικαστήρια (Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο) των Πατρών. Παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και την κήρυξη της περιοχής ως αναδασωτέας, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια για την επιβολή των αποφάσεων της διοίκησης και της δικαιοσύνης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki