Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Νομοσχέδιο σκούπα

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θα κατατεθεί τα επόμενες ημέρες στη Βουλή, μαζί με άλλες πολεοδομικές διατάξεις, περιλαμβάνει πέντε βασικά κεφάλαια ρυθμίσεων, τα οποία είναι:

1.Τροποποιήσεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ). Κτίζονται τα τυφλά οικόπεδα, ενώ προβλέπονται τακτοποιήσεις αυθαίρετων κατασκευών και «μπόνους» δόμησης σε κτήρια με γκαράζ και φυτεμένα δώματα.

2.Δασικές ρυθμίσεις. Αφορούν τις επιτρεπόμενες χρήσεις στα δάση, όπως αποτελεί η μνημονιακή υποχρέωση και πιέζουν για την εφαρμογή τους την πολιτική ηγεσία του υπουργείου οι εκπρόσωποι της τρόικας των δανειστών. Επιτρέπονται χρήσεις όπως τουριστικές γεωργικές κτηνοτροφικές, πολλών κατηγοριών βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις κ.α.. Κυρίως όμως θα επιτρέπονται σε δάση και δασικές εκτάσεις να λειτουργήσουν μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, πράγμα που σχετίζεται επίσης με μνημονικές υποχρεώσεις αξιοποίησης του πλούσιου ορυκτού πλούτου, που υπάρχει στο ελληνικό υπέδαφος. Οι ρυθμίσεις του δασικού νομοσχεδίου που αλλάζουν τις κατηγορίες των δασικών εκτάσεων, οι οποίες βεβαίως προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων από φορείς και οικολογικές οργανώσεις, παραπέμπονται για αργότερα, να περιληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο.

3.Επέκταση αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυξάνονται έως 30% οι θέσεις φιλάθλων σε γήπεδα ποδοσφαίρου που βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων, ενώ ταυτοχρόνως επιτρέπεται η προσθήκη εμπορικών χρήσεων, από αναψυκτήρια και καταστήματα μέχρι συνεδριακά κέντρα και κινηματογράφοι των 300 θέσεων, αλλά και η χρήση φωτοβολταϊκών στα στέγαστρα των κερκίδων. Εξυπηρετείται κατά προτεραιότητα το γήπεδο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Επίσης τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Α' και Β' Εθνικής Κατηγορίας (ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Super League και Football League).

4.Αποτύπωση των υδατορεμάτων. Προσδιορίζονται τα κριτήρια χαρακτηρισμού των ρεμάτων. Για τις νέες οριοθετήσεις προβλέπεται να γίνει ψηφιακή αποτύπωσή τους, με βάση τους ορθοφωτοχάρτες, που διαθέτει η εταιρεία του Κτηματολογίου.

5.Ρυθμίσεις για την Εκκλησία. Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη λεγόμενη Εκκλησιαστική Υπηρεσία Δόμησης που έχει ήδη θεσμοθετηθεί από το ΥΠΕΚΑ με αρμοδιότητες στην έκδοση οικοδομικών άδειων για λατρευτικούς χώρους και άλλες εγκαταστάσεις της Εκκλησίας. Με νέα ρύθμιση, Εκκλησιαστική Υπηρεσία Δόμησης συστήνεται και σε περιοχές της χώρας που υπάγονται στο Πατριαρχείο Κων/πολέως, αρχής γενομένης από την Κρήτη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki