Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ανησυχία για το νερό

Ανησυχία έχει προκληθεί από την ανακοίνωση σε συνέδριο του συμβουλίου περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ότι εντοπίστηκε ακατάλληλο νερό σε βρύσες Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα  αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν τα Εργαστήρια Χημείας του ΤΕΙ-Θεσσαλονίκης, Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ εντοπίστηκαν αυξημένες συγκεντρώσεις αρσενικού, μαγγανίου και νιτρικών ιόντων σε δείγματα νερού από βρύσες 10 σχολείων από τα συνολικά 32 που εξετάστηκαν.

Όπως επισημαίνεται σε ερώτηση  των βουλευτών του ΣΥΝ: Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου,  το πόσιμο νερό που χρησιμοποιείται στα σχολεία, προέρχεται από γεωτρήσεις. Η ρύπανση του πόσιμου νερού των ανωτέρω σχολείων οφείλεται είτε στη σύνθεση των πετρωμάτων από τα οποία αντλείται είτε  είναι αποτέλεσμα της ρύπανσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα από αζωτούχα λιπάσματα, απορρίμματα ζώων, λύματα βιομηχανιών, από το έδαφος, από βόθρους, αστικά λύματα και οργανικά στερεά υλικά. Το αρσενικό, το μαγγάνιο και τα νιτρικά ιόντα όταν προσλαμβάνονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των επιτρεπομένων προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό  ιδίως στα μικρά παιδιά όπως τους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Στα παραπάνω προβλήματα ποιότητας νερού των σχολείων πρέπει να προστεθούν και τα προβλήματα που εμφανίζονται λόγω αυξημένου μικροβιακού φορτίου εξαιτίας της παλαιότητας και κακοσυντήρησης των δικτύων ύδρευσης.
Η ευθύνη του ελέγχου της ποιότητας του πόσιμου νερού ήταν αρμοδιότητα δημοσίων φορέων κυρίως πανεπιστημιακών εργαστηρίων. Στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης και αυτού του τομέα έχει δοθεί στους Δήμους η δυνατότητα να πραγματοποιούν τους ελέγχους, συνεργαζόμενοι και με διαπιστευμένα ιδιωτικά εργαστήρια με αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις  να εμφανίζονται προβλήματα αδιαφάνειας και δυσκολίες πρόσβασης στα αποτελέσματα των ελέγχων.
ΥΠΟΔΟΜΕΣ/ΠΑΤΡΑ
Χάσκει ο Διακονιάρης.

Μια απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται εδώ και 14 μήνες οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της οδού Πατρών Κλάους στο σημείο που η οδός συναντά το έργο κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη. Στο συγκεκριμένο σημείο έχει δημιουργηθεί παράκαμψη της οδού προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επικάλυψης του χειμάρρου και η ανάδοχος εταιρία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» είχε διαβεβαιώσει ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το πολύ σε 60 μέρες. Σε Ερώτηση  του βουλευτή του ΣΥΝ: Νίκος Τσούκαλη, έχουν περάσει ήδη 14 μήνες!!! από τη δημιουργία της παράκαμψης και οι επιχειρηματίες της περιοχής κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή οι δε κάτοικοι είναι σε αποκλεισμό στα σπίτια τους.  Να σημειωθεί ότι στο σημείο η σήμανση είναι ελλιπέστατη και έχουν γίνει δεκάδες τροχαία ατυχήματα, ενώ σε μία από τις ελάχιστες ημέρες που εργάστηκαν στο σημείο αυτό υπήρξε σοβαρότατο εργατικό ατύχημα (εργάτης καταπλακώθηκε από χώματα) λόγω των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας.

Αυτό όμως που έχει κυριολεκτικά εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, είναι ο υπερβάλλον ζήλος της εταιρίας να δημιουργήσει ειδική παράκαμψη για εξυπηρέτηση πολυεθνικού πολυκαταστήματος που δημιουργείται στην περιοχή δουλεύοντας νυχθημερόν, ενώ έχουν εγκαταλείψει εντελώς το υπόλοιπο έργο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki