Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Καταρρέει ο Πύργος της Κέας

Ερώτηση για τον Πύργο της Αγίας Μαρίνας στη νήσο Κέα κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές της Ανανεωτικής Πτέρυγας προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.
Όπως επισημαίνουν:
-Ένα από τα σπανιότερα οχυρωματικά έργα της ελληνιστικής εποχής, ο λιθόκτιστος πύργος της Αγίας Μαρίνας της Κέας, κινδυνεύει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της εγκατάλειψης. Τον 4ο αι. π.Χ. ο πύργος αποτελούνταν από πέντε ορόφους και έφθανε σε ύψος τα 20 μέτρα.
-Το μοναδικό μνημείο, που θεωρείται σύμβολο της Κέας, αποτελεί διαχρονικά πόλο έλξης για τους περιηγητές. Ο μεγάλος σεισμός του 1858 κλόνισε τα θεμέλιά του και έκτοτε βρίσκεται σε μαρασμό.
-Τα τελευταία χρόνια, πολλοί φορείς, οργανώσεις όπως η Ελληνική Εταιρία και ο Δήμος Κέας δραστηριοποιούνται για τη διάσωση του πύργου της Αγίας Μαρίνας Κέας. Ωστόσο η τοποθέτηση ικριώματος, βάσει μελέτης που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έχει καθυστερήσει δραματικά παρά τις σχετικές έγγραφες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και το γεγονός ότι το 2009 είχε ανακηρυχθεί έτος διάσωσης του πύργου. Μάλιστα, οι μεγάλες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα, προξένησαν την κατάρρευση τμημάτων και λίθινων όγκων του πύργου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki