Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Υπογραφές για τον South Stream

Υπεγράφη σήμερα στη Μόσχα μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της Gazprom το καταστατικό της Ελληνο-Ρωσικής Μικτής Εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Η εταιρεία, που θα ονομάζεται South Stream Greece A.E. θα έχει έδρα την Αθήνα και οι δύο μέτοχοι θα συμμετέχουν σε ισότιμη βάση.
Σύμφωνα με την  Ελληνο-Ρωσική Διακρατική Συμφωνία ο αγωγός που θα διέρχεται από την Ελληνική επικράτεια θα είναι διαμετακομιστικός προς την Ευρώπη και θα τροφοδοτεί  την Ελληνική αγορά με περίπου 2.5-3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικό αέριο. Με αυτό το έργο, τονίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Ελλάδα κατοχυρώνει μια θέση – κλειδί πάνω στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.
Ο αγωγός θα μεταφέρει Ρωσικό αέριο στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Στο South Stream συμμετέχουν εκτός από την Ελλάδα η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Αυστρία.
Η πράξη ίδρυσης της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το προσεχές διάστημα.   
Δεν παρέστη τελικά στην σημερινή τελετή υπογραφής η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, καθώς η προγραμματισμένη συνάντησή της με τον Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέι Σμάτκο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω απουσίας του σε ταξίδι με τον Ρώσο Πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki