Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα σχέδια για το κέντρο

Πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου με κυκλοφορία μόνο των δημόσιων μέσων μεταφοράς,αλλαγή κατεύθυνσης της Ακαδημίας και διατήρηση της Σταδίου ως αρτηρίαπρόσβασης στο Σύνταγμα είναι μερικά απο τα σενάρια που εξετάζονται στα πλαίσια της αναμόρφωσης της Αθήνας . Παράλληλα εξετάζονται:

* Συνέχιση του προγράμματος ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της πρωτεύουσας προς τα δυτικά, που έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια στον Κεραμεικό, με τελικό προορισμό την Ακαδημία Πλάτωνος.

* Δυο καρδιές πρασίνου συνολικής επιφάνειας 1.000 στρεμμάτων. Η πρώτη θα είναι ο Εθνικός Κήπος, . Η δεύτερη αφορά το Πολιτιστικό Πάρκο κατά μήκος του Ιλισού, που θα ξεκινά από τον Εθνικό Κήπο και με ένα δίκτυο πεζόδρομων θα διακλαδώνεται ώς τις ανατολικές πλευρές του Λυκαβηττού. Εκτός από τη Β. Ολγας, προβλέπεται πεζοδρόμηση της Ηρώδου Αττικού.

Παράλληλα εξεταζεται η δυνατότητα ενοποίησης των ελύθερων χώρων πρασίνου δηλαδή του Εθνικού Κήπου, με επιφάνεια 158 στρεμμάτων, με το κήπος του Ζαππείου (138 στρέμματα), το Ολυμπιείο (150 στρέμματα), τους λόφους Αγρας και Αρδηττού (115 στρέμματα), καθώς και τον κήπο του προεδρικού μεγάρου (30 στρέμματα), . Η ενοποίησή τους, με πεζοδρομήσεις, αλλά και με διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων, μπορεί να διασφαλίσει ένα χώρο πρασίνου με επιφάνεια περίπου 500 στρεμμάτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki