Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η "μάχη" των προσφυγικών

Άλλη μια μάχη για τη διάσωση των διώροφων Προσφυγικών κατοικιών ένθεν κακείθεν της Πανόρμου, στη συμβολή της με τη λεωφόρο Κηφισίας, δίνει αυτή τη φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων. Αίτημά του η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας από το 2010 και την πρότασή του που υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2011 στο ΥΠΕΚΑ για τη διατήρηση των Προσφυγικών και καθορισμό μεικτών χρήσεων. Ο κορμός της πρότασης προβλέπει:

* Κήρυξη των όψεων των κτηρίων ως διατηρητέων ώστε να ανακατασκευαστεί το κέλυφός τους στην αρχική του μορφή.

* Θεσμοθέτηση ως κοινόχρηστων χώρων όλων των δημόσιων χώρων που είναι εντός και στην περίμετρο του οικιστικού συνόλου (κοινόχρηστο πράσινο και πεζόδρομοι με φύτευση). Ως κοινόχρηστο πράσινο καθορίζεται και ο χώρος επί της οδού Λ. Ριανκούρ, περίπου 400 τ.μ.

* Καθορισμό χρήσεων γης. Νόμιμη χρήση του συνόλου των κτηρίων ορίζεται η κατοικία, ενώ επιτρέπονται και οι παρακάτω χρήσεις, ύστερα από σχετική άδεια αλλαγής χρήσης κατά ομάδες:

Ομάδα Ι: Πολιτιστικά κτήρια, κτήρια κοινωνικής πρόνοιας.

Ομάδα ΙΙ: Εμπορικά καταστήματα τροφίμων, ποτών, εγκαταστάσεις παροχής προσωπικών υπηρεσιών.

Ομάδα ΙΙΙ: Εστιατόρια - αναψυκτήρια. Το σύνολο των κτηρίων κατανέμεται σε ενότητες (ομάδες). Ως ομάδα ορίζεται το σύνολο των κτηρίων τα οποία εφάπτονται μεταξύ τους, ενώ κάθε μία από τις τρεις ομάδες δεν επιτρέπεται να καταλαμβάνει ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής επιφάνειας (άθροισμα ισογείων και ορόφων) κάθε ομάδας (ενότητας) του οικιστικού συνόλου.

Επιδιώκεται δηλαδή να συνυπάρχουν και οι άλλες χρήσεις, πλην της κατοικίας, σε περιορισμένο όμως βαθμό (αφού μπαίνει όρος μεγίστου εμβαδού). Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου ανά ομάδα του οικιστικού συνόλου -τις ομάδες των κτηρίων που εφάπτονται μεταξύ τους-, και όχι στο σύνολο του συνοικισμού, αποτρέπει συγκεντρώσεις ομοειδών χρήσεων σε μια ομάδα, φαινόμενο που θα ακύρωνε τον επιθυμητό μεικτό χαρακτήρα, επισημαίνει ο σύλλογος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki