Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Που θα δοθούν 47 εκατ.

Προγράμματα που αφορούν την αστική αναζωογόνηση, την διαμόρφωση ελεύθερων χώρων σε αστικά κέντρα και τον προλεοδομικό σχεδιασμό θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του πράσινου ταμείου. Συγκεκριμένα πρόκειται να χρηματοδοτηθούν:

• «Αστική Αναζωογόνηση» συνολικού προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ και δέσμευση πιστώσεων 16 εκ. ευρώ, για το έτος 2012. Το πρόγραμμα έχει ως κύριο στόχο τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πόλεων, με ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ωφελειών. Από το πρόγραμμα του 2012, το Πράσινο Ταμείο έλαβε απόφαση να καλύψει μέρος των δαπανών αποκατάστασης των πρόσφατων καταστροφών σε κοινόχρηστους χώρους της Αθήνας προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ.

• «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Χώρων στις Πόλεις», συνολικού προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ και δέσμευση νέων πιστώσεων 25 εκ. ευρώ για το 2012. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2011, ενώ οι πιστώσεις του 2011 που δεν κατάφεραν να απορροφηθούν από τους Δήμους, ύψους 40 εκ. ευρώ, έχουν δεσμευτεί υπέρ τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σταδιακά αποδεσμεύονται ανάλογα με την ωριμότητα κάθε απαλλοτρίωσης. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις – λόγω ωριμότητας – κοινοχρήστων χώρων στους Δήμους Γαλατσίου, Μεσολογγίου, Χανίων, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ωραιοκάστρου και Ιλίου. Σημειώνεται, ότι από τα εγκεκριμένα κονδύλια, ποσό 8,3 εκ. ευρώ έχει δεσμευτεί για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων.

• «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού» συνολικού προϋπολογισμού έξι εκ. ευρώ, για το έτος 2012. Πρόκειται για νέο πρόγραμμα που εφαρμόζεται πιλοτικά και έχει ως κύριο στόχο την χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του πολεοδομικού σχεδιασμού στους καλλικρατικούς Δήμους και της υλοποίησης των πράξεων εφαρμογής των ήδη εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως, με στόχο την προστασία τόσο των κοινόχρηστων χώρων, όσο και των ιδιωτικών περιουσιών και την περιβαλλοντική αναβάθμιση των δικαιούχων φορέων. Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης, που προβλέπεται και στον νόμο 4014/2011.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki