Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως θα γίνουν οι αναπλάσεις

Εξη έργα προγραμματίζονται για το κέντρο της Αθήνας, στα πλαίσια των αναπλάσεων πρόκειται για :

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Πρόκειται για χώρους συνολικής επιφάνειας 4,5 στρεμμάτων που σήμερα είναι δρόμοι και ελεύθερο πάρκινγκ αυτοκινήτων, στην «καρδιά» της περιοχής Γεράνι, που ορίζεται από τις οδούς Πειραιώς, Αθηνάς, Ευριπίδου και Επικούρου, καθώς και την πλατεία Ομονοίας. Εχει ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και ετοιμάζεται η ανάθεση της μελέτης. Το κόστος της μελέτης υπολογίζεται σε 90.000 ευρώ και των έργων σε 1,4 εκατ. ευρώ.

ΠΛ. ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.

Ο κοινόχρηστος χώρος επεκτείνεται προς τις οδούς Αγορακρίτου και Πιπίνου, ενώ η Αλκιβιάδου μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Η πλατεία αναμορφώνεται και δημιουργούνται καθιστικά, υδάτινες επιφάνειες, χώροι άθλησης και γωνιές με στεγασμένα τραπεζοκαθίσματα. Εντονη φύτευση θα γίνει στο βόρειο τμήμα.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Εκτός από διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, έχει σχεδιαστεί ένας φωτεινός διάδρομος που θα διασχίζει την πλατεία ώς την οδό Λιοσίων. Θα διαμορφωθεί ανοικτός χώρος για εκδηλώσεις, παιδική χαρά, γωνιά για να παίζουν μεγαλύτερα παιδιά και παρόδια αλέα.

ΟΔΟΣ ΑΓΟΡΑΚΡΙΤΟΥ.

Θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις πλατείες Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής, χάρη σε μια διαδρομή για πεζούς που θα καλύψει ολόκληρο το μήκος του δρόμου, που μελλοντικά θα επεκταθεί ανατολικά ώς το Πεδίον του Αρεως και δυτικά ώς την Ακαδημία Πλάτωνος. Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας θα γίνουν οι οδοί Υγείας και Αλκιβιάδου, που θα συνδέσουν την πλατεία με το διατηρητέο κτήριο, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, που προτείνεται να στεγάσει κέντρο διαπολιτισμικών δράσεων. Για την τριπλή παρέμβαση έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και τον Ιούλιο θα προκηρυχθούν τα έργα, με προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ, τα οποία προβλέπεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΗΛΠΑΠ.

Πρόκειται για 4,5 στρέμματα δίπλα στις γραμμές του Ηλεκτρικού, ανάμεσα στην οδό Πειραιώς και στο Γκάζι, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των πεζοδρομήσεων και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου τού Κεραμεικού. Η μεταφορά των εγκαταστάσεων ήταν ...ολυμπιακό έργο, που τελικά θα πραγματοποιηθεί με την αγορά του ακινήτου με κονδύλι 4 εκατ. ευρώ.

ΓΚΑΡΑΖ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Πρόκειται για τον χώρο των 9 στρεμμάτων που είχε δεσμευτεί για την κατασκευή του σταθμού του μετρό, στη συμβολή με την Ιερά Οδό, δίπλα στο συγκρότημα του φωταερίου. Χρειάστηκε όμως να μετατοπιστεί ύστερα από παρέμβαση της αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Στην «τρύπα» ξεκίνησε το 2007 η κατασκευή υπόγειου 270 θέσεων, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2009. Προβλέπεται να δοθεί στο κοινό μέσα στο καλοκαίρι, ενώ εκκρεμεί η συνεργασία με τον δήμο για τη διαμόρφωση της πλατείας στην επιφάνειά του.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki