Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι σκεπτόνται για το κέντρο της Αθήνας

Η περιοχή “Γεράνι” του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την πιλοτική εφαρμογή νέων δράσεων και πολιτικών που αφορούν στην “αναζωογόνηση περιοχών”. H επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Το Γεράνι αποτελεί το πιο αποσαθρωμένο -από πλευράς φυσικών και ανθρώπινων πόρων- τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης, ακριβώς στην καρδιά της. Πρόκειται για μια έκταση 21 οικοδομικών τετραγώνων, που εμφα- νίζει σημάδια άρχουσας γκετοποίησης και σοβαρής εξαθλίωσης σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό. Έντονα σημάδια υποβάθμισης αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά, παρουσιάζουν και άλλες γειτονικές περιοχές, για τις οποίες υπάρχουν έτοιμες προς υλοποίηση οι πρώτες προβλέψεις του Υπουργείου.

Πρόκειται για τα έργα ανάπλασης των 3 πλατειών: Αγ. Παντελεήμονα, Αττικής και Αγ. Νικολάου Αχαρνών, για τα οποία ολοκληρώνονται οι μελέτες και δημοπρατούνται εντός του έτους. Οι πλατείες αυτές αποτελούν εν δυνάμει και εν σειρά φυσικούς υποδο χείς για πολλούς αλλοδαπούς, οι οποίοι αν απλά εκδιωχθούν από το ιστορικό εμπορικό κέντρο αμέσως θα τις κατακλύσουν. Για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου αποτελεί προϋπόθεση η πρόβλεψη για την έγκαιρη αναβάθμισή τους, καθώς και άλλες προβλέψεις για την ανάταξη των παραδοσιακών περιοχών κατοικίας κοντά στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. . Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την περιοχή αυτή πρέπει να κινούνται σε πολλούς άξονες με μέτρα για:

• προστασία των πολιτών, αποκατάσταση της δημόσιας ασφάλειας και υγείας

• κοινωνική μέριμνα, με ενσωμάτωση επιλεγμένων ευπαθών ομάδων και αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής

• ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, έλεγχο του παραε- μπορίου

• αρχιτεκτονικό-πολεοδομικό-περιβαλλοντικό σχεδιασμό, με έμφαση στη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής και όχι στη βίαιη “εξυγίανσή” της.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki