Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποιοί βολεύονται απο την χρεωκοπία.

mikrofono2Τελικά σε αυτή τη χώρα αν υπάρχει κάτι που λείπει είναι η κοινή λογική ,η μνήμη και η κρίση. Ας πάμε τα πράγματα απο την αρχή: Απο το "έχουμε τα λεφτα", περάσαμε "στο χρεωκοπούμε" και απο εκεί στην προοπτική μιάς βαθειάς ύφεσης που όμοια της δεν έχει δεί αυτός ο τόπος απο τη μεταπολίτευση. Αν το καλοσκεφτεί κανείς αυτή η αλληλουχία των γεγονότων παρουσιάζει μία λογική συνέπεια την οποία κανείς δεν θέλει να την δεί κατάματα. Το "έχουμε λεφτά" μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί .Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το "χρεωκοπούμε" το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η η δικαιολόγηση, το άλλοθι και  η αποδοχή  της επόμενης κίνησης. Έχει αναρωτηθεί κανείς αν θα υπήρχε έστω και ένας έλληνας που θα δεχόνταν ότι έχει δει και έχει ακούσει τους τελευταίους μήνες αν δεν φοβόνταν τη χρεωκοπία; Η  απάντηση είναι απλή:ΟΧΙ. Έπρεπε να υπάρχει το "χρεωκοπούμε" για να έλθουν τα υπόλοιπα. Και οι ξένοι; Μα έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε να κάνουν. Χρησιμοποίησαν την δημόσια ομολογία για να καλύψουν ανάλογες καταστάσεις σε Ισπανία, Πορτογαλία ακόμα και σε Γαλλία. Χρησιμοποίησαν την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν την δημοσιονομική κρίση που έρχεται στην Μεγάλη Βρετανία. Χρησιμοποίησαν την Ελλάδα για να έχουν άλλοθι στα προβλήματα που κυκλώνουν την Γερμανία. Το πιό σημαντικό είναι ότι όπως αποδεικνύεται με πρόσχημα το ελληνικό πρόβλημα κατασκευάζουν και κυρίως επιβάλλουν μηχανισμούς βοήθειας της μορφής του ΔΝΤ που είχαν ανάγκη αλλά δεν είχαν τους τρόπους  να το περάσουν  αφού αν δεν υπήρχε το "αντικείμενο" η απλή ανακοίνωση της πρόθεσης να δημιουργηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός θα μπορούσε να αποδειχτεί ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ του ευρώ.
Κοντολογίς η Ελλάδα , έγινε ο "φερετζές"  της ΕΕ με τις ευλογίες της μάλιστα χωρίς να "ανοίξει μύτη" στο εσωτερικό μέτωπο αλλά ακόμα και αν υπήρχαν εντονες κοινωνικές αντιδράσεις αυτές θα ήταν μία απαραίτητη "πληροφορίας" για τους υπόλοιπους ευρωπαίους για το πως θα διαχειριστούν οι ίδιοι τα δικά τους εσωτερικά μέτωπα. Άλλωστε το παιγνίδι αυτό παίχθηκε στα τέλη του 2008 όταν η Γαλλία δεν εφάρμοσε τη δική της εκπαιδευτική μεταρρύθμιση λόγω των γεγονότων στην Ελλάδα.
Πολλοί πιστεύουν ότι η Ελλάδα σε συνθήκες αβασίλευτης δημοκρατίας περνά για πρώτη αφορά αυτές τις περιπέτειες. Λάθος , τα απονέρια της κρίσης του ΄29  ήταν η αιτία της πτώσης της Κυβέρνησης Βενιζέλου , που με τις επιλογές της οικονομικής πολιτικής έφερε την Ελλάδα σε ακόμα πιο δεινή θέση...
ΥΓ:Έχουν σταλεί πολλά σημειώματα απο αναγνώστες για την στάση του realestatenews.gr απέναντι στην οικονομική κρίση. Τα περισσότερα έχουν χαρακτήρα επιδικομασίας ενώ υπάρχουν και εκείνοι που την αποδοκιμάζουν.Απο την πλευρά μας θεωρούμε ότι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών είναι η βάση της δημοκρατίας.Η διαφορετικότητα στην προσέγγιση των πραγμάτων μπορεί να μη είνα τις περισσότερες ρεαλιστική  αλλά σίγουρα γεννά ιδέες και προβληματίζει καθιστώντας την κρίση και την κριτική πιό αποδοτικές. Η συντακτική ομάδα δεν διεκδίκησε και δεν διεκδικεί το  "αλάνθαστο" αλλά υπερασπίζεται τη δυνατότητα να προβάλλει σκέψεις, απόψεις και ιδέες ανεξάρτητα απο το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτές -με την προϋπόθεση ότι  δεν θίγεται η αξιοπρέπεια, η ελευθερία και ο σεβασμός στο απέναντι.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki