Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μία "αιρετική" ανάλυση για την ελληνική οικονομία

mikrofono2Απο τη  πρώτη στιγμή που σηκώθηκε στον "αέρα" αυτό το site ο στόχος ήταν να διατυπώνει χωρίς περιορισμούς τις αναλύσεις , τις εκτιμήσεις και τις απόψεις του. Μπορεί πολλές φορές να έχει κάνει λάθος . Ποτέ όμως δεν έκρυψε τη πληροφόρηση που είχε το δημοσιογραφικό του επιτελείο. Οι αποψεις και οι εκτιμήσεις διατυπώνονταν στα σχόλια καθώς με το τρόπο αυτό επιχείρησε να εφαρμόσει ένα δημοσιογραφικό αξίωμα, που τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι τα περισσότερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης τον αγνοούν: το διαχωρισμό της είδησης απο το σχόλιο. Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είχε γνώμη και άποψη και την διατύπωνε απερίφραστα. Όπως έχει γνώμη για αυτό που έγινε και αυτό που έρχεται. Αυτή μικρή είδηση που δημοσιεύτηκε πριν απο λιγα λεπτά  έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απο το μέγεθός της. Η ελληνική οικονομία μπαίνει στο πιο αυστηρό καθεστώς επιτήρησης που έχει εφαρμοστεί απο τότε που συστάθηκε η ευρωζώνη. Πλεόν , μπορεί να γίνουμε με επίσημο τρόπο το "πεδίο δοκιμών" της Ευρώπης. Οι λεονταρισμοί της Παρασκευής ήταν το προκάλυμα για τα λάθη που έγιναν.

Τα λάθη που έγιναν απο την προηγούμενη Κυβέρνηση στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής και στη διαχείριση .

Οι χειρισμοί που έγιναν κατα την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι επιλογές που ακολουθήθηκαν το πρώτο μήνα ζωής της καινούργιας Κυβέρνησης.

Μία σωρεία λαθών τα οποία εμείς εδώ τα επισημάναμε απο την στήλη με τα σχόλια όλους αυτούς τους μήνες. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι "ασπρο-μαύρο" όπως κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν γιατί τους βολεύει. Και μα την αλήθεια η κρίση βολεύει τους πάντες. Την Κυβέρνηση , την αξιωματική αντιπολίτευση , την αριστερά αλλά και το και το ΛΑΟΣ. Βολεύει και εκείνους που έχουν θεσμικό ρόλο.Τους μόνους που δεν βολεύει είναι τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης. Αυτής της μεσαίας τάξης της υπερβολής, του Χρηματιστηρίου αλλά και της φοροδιαφυγής και της προσαρμογής. Αυτής της μεσαίας τάξης που ήταν η ζωντανή απόδειξη της ελευθερίας σε αυτό το τόπο που έδινε ευκαιρίες σε όλους. Πολλοί κατηγορούν την ελληνική κοινωνία ότι είχε καταργήσει τις διαχωριστικές γραμμές. Σαφώς και αυτό ήταν που έδινε ευκαιρίες σε όλους να φτάσουν παντού. Το "αμερικάνικο όνειρο" στην ελληνική του εκδοχή. Όλα αυτά τελειώνουν και θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στη νέα πραγματικότητα που ανατέλλει...
ΥΓ. Στο σημείωμα διατυπώνονται ορισμένες σκέψεις που απο μία πρώτη ανάγνωση μπορούν να χρακτηριστούν ως αιρετικές ή και βέβηλες. Μπορεί να είναι και αλήθεια. Απο μία άλλη ανάγνωση οι σκέψεις αυτές ρίχνουν κάυσιμα στην μηχανή της σκέψης. Θα ήταν τιμή μας να δημοσιεύσουμε τις δικές σας απόψεις τα πλαίσια ενός δημιουργικού διαλόγου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki