Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο κόσμος του κυρίου υπουργού των Οικονομικων

του Αιρετικού. Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε , ότι : Ήλθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη. Προφανώς, για τον υπουργό Οικονομικών υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η μία αυτή που υπονοεί και η άλλη αυτή που ονοματίζει. Αυτές οι δύο Ελλάδες, κατά τον κύριο υπουργό των Οικονομικών χωρίζονται μεταξύ τους με έναν τοίχο –σαν και αυτόν του Βερολίνου- και όχι μόνο δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά δεν έχουν κανένα απολύτως κοινό. Με απλά λοιπόν λόγια ο κύριος υπουργός θεωρεί ότι ο πλούτος είναι αποκλειστικό προνόμιο των ανθρώπων που κατοικούν στις ακριβές περιοχές, ενώ οι άλλες έχουν ως αποκλειστικότητα την πενία. Κοντολογίς, μας λέει ότι στην Εκάλη υπάρχουν ΜΟΝΟ πλούσιοι και στο Περιστέρι ΜΟΝΟ φτωχοί. Επίσης , κατά δήλωση του , μέχρι τώρα πλήρωναν μόνο …όσοι δεν κατοικούσαν στην Εκάλη ανεξαρτήτως εισοδήματος και πλούτου. Για να λέμε την αλήθεια, η τοποθέτηση αυτή δικαιολογεί αλλά και ερμηνεύει πολλές από τις αποφάσεις που έχει πάρει ως υπουργός, αφού προφανώς δεν έχει καμία αίσθηση της πραγματικότητας της ελληνικής κοινωνίας. Αγαπητέ κύριε υπουργέ, στην Οξφόρδη όπου σπουδάσατε δεν σας έμαθαν ότι ο πλούτος δεν έχει χωροταξικά κριτήρια; Σε αυτό το φημισμένο εγγλέζικο σχολείο δεν σας έμαθαν ότι ο πλούτος δεν έχει «πρόσωπο», αλλά δανείζεται το πρόσωπο αυτού που τον κατέχει; Δεν σας έμαθαν ότι όσο πλούσιος είναι ο κάτοικος της Κηφισιάς, άλλο τόσο είναι και η φτωχή επαίτης που μετά θάνατον αποκαλύπτεται ότι διατηρούσε αποταμιεύσεις εκατομμυρίων ;

Η δήλωση αυτή κύριε υπουργέ, αναγκάζει κάθε νοήμονα άνθρωπο να σκεφτεί: «αν ο υπουργός Οικονομικών της χώρας έχει αυτού του είδους τις στρεβλώσεις στο μυαλό του πως είναι δυνατόν να χαράξει μία ορθολογιστική πολιτική;» Και σε κάθε περίπτωση κύριε υπουργέ, αν θέλετε να αναλύσουμε και την ουσία της πολιτικής σας, θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι οι μόνοι που έχουν ευνοηθεί από αυτήν είναι οι πλούσιοι. Σε αυτούς προσφέρετε φορολογικές απαλλαγές. Σε αυτούς πουλάτε για «ψίχουλα» τον πλούτο της χώρας. Γι’ αυτούς φτιάχνετε χωροταξικούς νόμους, ώστε να μπορούν να κτίζουν όπου θέλουν και ό,τι θέλουν. Νομίζετε, κύριε υπουργέ, ότι αυτοί θα στεναχωρηθούν πολύ αν από τη μία τσέπη τους παίρνετε μερικές χιλιάδες ευρώ και στην άλλη τους προσφέρετε μερικά εκατομμύρια; Μάλλον όχι. Οι πλούσιοι, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους, γνωρίζουν πολύ καλά ένα πράγμα : να μετρούν. Δυστυχώς κύριε υπουργέ, αποδειχθήκατε ότι είστε και ένας πολύ κακός χειριστής του λαϊκισμού. Η κορώνα σας κύριε υπουργέ, τους μεν πλουσίους τους κάνει να χαμογελούν ειρωνικά, διότι γνωρίζουν ότι πρόκειται για «κούφια λόγια» τους δε φτωχούς να οργίζονται διότι υποτιμάτε την νοημοσύνη τους και χλευάζετε το οικονομικό, οικογενειακό και κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο τους έχετε οδηγήσει με την πολιτική σας.

Να είστε σίγουρος κύριε υπουργέ, ότι κάποιοι από τους σημερινούς κατοίκους των ακριβών περιοχών θα βρεθούν γρήγορα στην αντίπερα όχθη. Σίγουρα γνωρίζετε κύριε υπουργέ, ότι πολλά από τα σπίτια της Εκάλης, της Κηφισιάς, της Βούλας και του Πανοράματος, αγοράστηκαν με δάνεια τα οποία σήμερα δεν μπορούν να πληρωθούν. Και όταν αποφασίσετε να ανακοινώσετε και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αυτοί θα είναι οι πιο ορκισμένοι εχθροί σας. Ξέρετε γιατί; Διότι όταν τους παίρνετε το σπίτι τους χλευάζετε . Και κάτι ακόμα καλύτερο: η πλάκα θα είναι όταν το σπίτι βγεί στο σφυρί, πλειοδότης να είναι ένας …εκατομμυριούχος επαίτης, που διαβιεί σε μία υπόγεια αποθήκη στην πλατεία Αττικής και ο οποίος έκρινε ότι μετά τη μείωση του φόρου μεταβίβασης, τον συμφέρει να επενδύσει τους «κόπους της επαιτείας» σε ακίνητα.

ΠΗΓΗ : paratiritis.gr

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki