Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα: Ο ξεριζωμός της μεσαίας τάξης

Η μεσαία τάξη απομακρύνεται βίαια από την ακίνητη περιουσία. Όπως είχε επισημάνει ο paratiritis.gr, η «λύση» για να σωθούν τα προσχήματα τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για τους βουλευτές ήταν να πληρώσει η μεσαία τάξη την διαφορά μεταξύ των «ελαφρύνσεων» και του ποσού που έχει προϋπολογιστεί! Η επιλογή αυτή , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της αγοράς ακινήτων στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ δεν αποκλείεται , σε προσφορότερο χρόνο να γίνουν αλλαγές και στην αγροτική ακίνητη περιουσία. Αυτή η προσχηματική διαπραγμάτευση φυσικά είχε κομματικά κίνητρα καθώς:

Περιόρισε το πολιτικό κόστος στις αγροτικές περιοχές που αποτελούν τους μοναδικούς θύλακες επιρροής των δύο κομμάτων ( ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Παρείχε την δυνατότητα στους βουλευτές των ημιαστικών και των αγροτικών περιοχών να εμφανιστούν ως «σωτήρες»

Η τελευταία πράξη της κωμωδίας έγινε χθες .Από το Μέγαρο Μαξίμου εστάλη στους βουλευτές συνοπτικό σημείωμα με τις αλλαγές που επέρχονται στη φορολογία. Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Ο φόρος αποτελείται από τον κύριο και το συμπληρωματικό φόρο.

Τον κύριο φόρο τον πληρώνουν όλα τα είδη ακινήτων (κτήρια, οικόπεδα, αγροτεμάχια) ανεξαρτήτως νομικής μορφής του ιδιοκτήτη (με τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στο σ/ν της διαβούλευσης - Δημόσιο, μη ιδιοχρησιμοποιούμενα μη κερδοσκοπικών, νπδδ κ.λπ.).

Ο συμπληρωματικός φόρος υπολογίζεται στο σύνολο της αξίας των αστικών ακινήτων στην κατοχή των φυσικών και νομικών προσώπων με αφορολόγητο και προοδευτική κλίμακα για τα μεν και αναλογικό συντελεστή για τα δε.

ΠΗΓΗ :www.paratiritis.gr

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki