Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αθήνα: Οι γειτονιές των μεταναστών

Κέντρο Αθήνας, Δυτικές συνοικίες και Θριάσιο πεδίο είναι οι περιοχές της Αττικής στις οποίες παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση μεταναστών. Στην πρωτεύουσα, η περιοχή «κάτω από την Ομόνοια» κρατάει τα σκήπτρα ενώ υψηλές συγκεντρώσεις εμφανίζουν και τα Εξάρχεια. Σε όλες αυτές τις περιοχές οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι ξεπερνούν το 10 % του συνόλου και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 30 %.
Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Public Issue και αφορούν το 2009. Για εφέτος, αν και η οικονομική κρίση και κυρίως η κρίση στην οικοδομή (όπου απασχολούνται οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες) έχει διώξει αρκετούς, η γενική εικόνα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ριζικά. Ιδίως αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι σε περιοχές όπως π.χ. η πλατεία Καρταϊσκάκη, δίπλα στην Ομόνοια και η οδός Αγ. Κωνσταντίνου κυριαρχούνται από καταστήματα με ξένες πινακίδες (Ινδία, Μπαγκλα Ντες, κλπ.)
Σύμφωνα με τους χάρτες που συνοδεύουν την έρευνα στην Αττική οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μεταναστών παρατηρούνται στο κέντρο και ακολουθούν το Θριάσιο πεδίο, Δυτικά προάστεια και Μεσόγεια. Τα περίχωρα του Πειραιά και η Βορειοανατολική Αττική έχουν τους λιγότερους μετανάστες, με ποσοστό κάτω του 4,5 % του συνόλου. Στην Αθήνα, αντίστοιχα, οι περιοχές με τους περισσότερους Έλληνες κατοίκους δεν είναι μόνο το Κολωνάκι, αλλά και τα Πετράλωνα, η περιοχή του Α’ Νεκροταφείου, το Ρούφ, το Γηροκομείο, οι Αμπελόκηποι αλλά και ο Άγιος Ελευθέριος, που έχει λιγότερους μετανάστες από συνοικίες όπως τα Ιλίσια, ο Νέος Κόσμος το Κουκάκι και η… Πλάκα!

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki