Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η βιομηχανία φαγητού πριν 100 χρόνια

H βιομηχανία της κουζίνας «ανθούσε» στην Αθήνα από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα. Σύμφωνα με τους χρονικογράφους της εποχής από τα πρώτα εστιατόρια που έκαναν την εμφάνιση τους στην αθηναϊκή αγορά ήταν : του Tσούχλου, του Λάλα, του Χαλόφτη, του Σκοτίδα, των Τσελεμεντέδων, του Γουλιέλμου, του Λεκκού , του Γιακουμάκη του Τριφύλη και άλλων. Στην λίστα των ετσιατορίων προστέθηκαν αργότερα , το εσταιτόριο των πέντε «Φ» , το «Άψε Σβύσε», η «Ευζωϊα», η «Αφθονία», το «Βασιλικόν», η «Ηβη» και το «Συντριβάνι».
Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι το επιχειρείν της γεύσης ήταν τότε-όπως και τώρα- ιδιαίτερα διαδεδομένο στη ελληνική οικονομία αφού κάθε γειτονιά χαρακτηριζόνταν από τις ταβέρνες και τα μαγερειά της. Πάντως η γειτονιά με τις πιο φημισμένες ταβέρνες ήταν του Ψυρρή και του Μεταξουργείου. Από χρονογραφήματα της εποχής πληροφορούμαστε μάλιστα ότι ο Όθων ήταν από τους πλέον συχνούς θαμώνες των μαγερειών του Μεταξουργείου.
Οι περισσότερες μάλιστα επιχειρήσεις ήταν εγκατεστημένες σε ιδιόκτητους χώρους και κατά βάση η συγκεκριμένη δραστηριότητα είχε μορφή οικογενειακής επιχείρησης.


  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki