Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κόμματα και φορείς για το ΔΝΤ

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την απόφαση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού ευρωπαϊκής στήριξης. «Η οικονομική εξάρτηση της χώρας από το ΔΝΤ είναι προσωπικό κατόρθωμα του πρωθυπουργού» είπε ο κ. Σαμαράς.
Ακόμη, σημείωσε πως «συνέβη εκείνο που δεν έπρεπε», επαναλαμβάνοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι που δημιούργησε την κρίση δανεισμού. «Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέδιο εξαρχής, το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να πλήξει τη ΝΔ» συμπλήρωσε.
Απο την πλευρά του το ΚΚΕ επισημαίνει πως «η συνεργασία της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ σηματοδοτεί κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων κατά του λαού. Όχι μόνο δεν θα λύσει, αλλά θα οξύνει τα προβλήματα και θα εμπλέξει ακόμα πιο πολύ τη χώρα στους ανταγωνισμούς κεφαλαίων και κυβερνήσεων που οξύνονται μέσα και έξω από την ΕΕ».
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης: «Ο πρωθυπουργός από το ακριτικό Καστελόριζο -γιατί άραγε από εκεί;- ομολόγησε την ήττα της Ελλάδος αλλά και την δική του, στη μάχη με την οικονομική κρίση.
Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την άμεση έξοδο από τον μηχανισμό του ΔΝΤ προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την προσφυγή στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ δεν πρέπει να τη δούμε σαν τιμωρία αλλά ως αναγκαία θεραπεία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
«Ευχή όλων μας είναι το περιβόητο για την κυβέρνηση δίχτυ ασφαλείας να μη μετατραπεί σε δίχτυ που θα παγιδεύσει σε θολά νερά την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της οικονομίας μας», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.
«Ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και όχι το τέλος του οικονομικού αυτεξούσιου της χώρας μας» θεωρεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, αν και σημειώνει ότι «το ΔΝΤ με απλά λόγια αποτελεί λύση για τις τράπεζες, πλήγμα για την εθνική οικονομία και την πολιτική αξιοπρέπεια της χώρας μας».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki