Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τέσσερεις "βραδυφλεγείς βόμβες" που αλλάξουν την αγορά ακινήτων

xeri-me-kleidiΤώρα που το φορολογικό νομοσχέδιο παίρνει το δρόμο για ψήφιση στην Βουλή μπορεί να γίνει μία πρώτη ανάλυση για τη φιλοσοφία και τις επιπτώσεις που θα έχει στην αγορά ακινήτων.
1.Τεκμήρια: Ουσιαστικά πρόκειται για μία ευθεία βολή στην αγορά υψηλού επιπέδου κατοικίας καθώς όσοι θέλουν να αναβαθμίσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες θα πρέπει να έχουν και την κατάλληλη φορολογική δήλωση ή ικανό φοροτεχνικό και νομικό. Το σίγουρο είναι ότι οι συγκεκριμένες αγορές εμφανίζουν  σήμερα τα υψηλότερα ποσοστά αδιάθετου αποθέματος η απορρόφηση του οποίου θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη.Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταη που διαμορφώνεται στην αγορά ενοικίων των περιοχών αυτών όπου αναμενεται ραγδαία μείωση των ενοικίων γεγονός που θα προκαλέσει πρόσθετες πιέσεις στην προσφορά.
2.Αφορολόγητο για πρώτη κατοικία. Πρόκειται για μία αλλαγή που πλήττει κυρίως τα ακίνητα μεσαίας και μεγάλης αξίας. Αν και αυτόνομα η επιπλέον επιβάρυνση για ακίνητα αυτής, είναι σε επίπεδα που δεν επιφέρουν επώδυνη αύξηση του κόστους , ο συνδυασμός με τα τεκμήρια σίγουρα δεν είναι ότι το πιό ευνοϊκό για τον υποψήφιο αγοραστή.
3.Ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης περιουσίας καθιστά την διατήρηση απρόσοδων ακινήτων εφικτή μόνο για εκείνους που έχουν ρευστότητα και προσδοκούν αποδόσεις απο υπεραξίες. Στην πραγματικότητα στρέφει την μεσαία και μικρή αποταμίευση προς άλλες διεξόδους -προθεσμιακές καταθέσεις , ομόλογα και μετοχές.
4.Αύξηση της φορολογίας σε υπεράκτιες εταιρίες. Αποτελεί σαφώς πλήγμα για τους ιδιοκτήτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας οι οποίοι επέλεγαν την συγκεκριμένη μορφή ιδιοκτησίας προκειμένου να αποσυνδέσουν την προσωπική τους περιουσία απο τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Ακολούθησαν την πρακτική ακίνητο και εταιρία που είναι συνήθης πρακτική γαι την ναυτιλία. Η αλλαγή του ιδοκτησιακού καθεστώτος είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε "μετανάστευση" σημαντικά κεφάλαια που επενδύθηκαν σε ακίνητη περιουσία τα τελευταία δέκα χρόνια.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki