Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αξίζει να επικσκεφθείτε την έκθεση για τον Τσίλερ

Έδωσε τη φυσιογνωμία της Αθήνας και επηρέασε την ελληνική αρχιτεκτονική, ο Ερνέστος Τσίλλερ (1837-1923), ο αρχιτέκτονας πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, το Νομισματικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο και άλλα νεοκλασικά δημόσια κτίρια, αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση που διοργανώνει προς τιμήν του η Εθνική Πινακοθήκη, από τις 22 Μαρτίου έως τις 29 Αυγούστου.

Ακουαρέλες, μελέτες, κατασκευαστικά σχέδια, επιστολές και φωτογραφίες από το πλούσιο αρχείο του γερμανού αρχιτέκτονα θα εκτίθενται μαζί με σημαντικά ντοκουμέντα από ιδιωτικές συλλογές. Το ψηφιδωτό αυτών των ιστορικών τεκμηρίων ουσιαστικά συνδέει την αρχιτεκτονική παράδοση τεσσάρων χωρών: της Γερμανίας (της πατρίδας του Τσίλλερ), της Δανίας (της χώρας του δασκάλου του, Θεόφιλου Χάνσεν), της Αυστρίας (τόπου δράσης του Χάνσεν καθώς και του ευεργέτη του Σίμωνα Σίνα) και της Ελλάδας, όπου δημιούργησε μερικά από τα ωραιότερα έργα του.


Πάνω από πεντακόσια κτίρια φέρουν τη σφραγίδα του μεταξύ των οποίων οι ιδιωτικές κατοικίες, όπως το «Ιλίου Μέλαθρον» για τον αρχαιολόγο Ερρίκο Σλήμαν (σήμερα στεγάζει το Νομισματικό Μουσείο), τα μέγαρα Μελά, Σταθάτου, Δεληγιώργη (πρώην Ταινιοθήκη), Καλλιγά, Ψύχα, Πεσμαζόγλου κ.α. Το "ευχαριστώ" ήλθε με την  απόλυσή του από το Πολυτεχνείο το 1883, επειδή αρνήθηκε να συγκαλύψει οικονομικές ατασθαλίες

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki