Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ξεκινά το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Άνοιξε η ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών (helpdesk) για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των ενδιαφερόμενων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 6241829 (20 γραμμές), το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά –τις εργάσιμες ημέρες- από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση θα καλύπτει όχι μόνο τα αναμενόμενα ερωτήματα όπως το ποιοι είναι δικαιούχοι, ποιες είναι οι οδηγίες για την υποβολή της αίτησης κ.λπ., αλλά και εξειδικευμένα θέματα για τις επιλέξιμες παρεμβάσεις, την χρήση της πλατφόρμας κ.ά. στα οποία θα απαντούν μηχανικοί και εξειδικευμένοι τεχνικοί σύμβουλοι.Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση support.exoikonomo@ prv.ypeka.gr.Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει στις 30 Νοεμβρίου 2020, όπως ήταν προγραμματισμένο.

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα  προβλέπει επιδότηση που μπορεί να φτάσει το 85% του συνολικού κόστους των εργασιών.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος οι αιτήσεις θα ανοίξουν από την Κρήτη και θα ολοκληρωθούν με τις πολυκατοικίες.

Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα έχει προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ και θα παραμείνει «ανοιχτό» μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων ανά περιφέρεια. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος περιλαμβάνει πόρους επιχορήγησης ύψους 803 εκατ. ευρώ (οι κατανομές ανά περιφέρεια στον πίνακα που ακολουθεί) και πόρους από το υφιστάμενο Ταμείο του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ για την εξυπηρέτηση δανείων.

Sύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερα προγράμματα εξοικονόμησης από το επόμενο έτος και μετά. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν υπαχθούν στο τρέχον πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους επόμενους κύκλους μαζί με άλλους ενδιαφερομένους, με νέες αιτήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ενεργειακή κατανάλωση που σχετίζεται με τα κτίρια στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 42% της συνολικής τελικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ οι κατοικίες αποτελούν έναν από τους πλέον σημαντικούς καταναλωτές ενέργειας στη χώρα. Τα πιο ενεργοβόρα κτίρια κατοικιών να είναι οι μονοκατοικίες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki