Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η πρώτη φορά Αριστερά, οι τραπεζίτες και οι πλειστηριασμοί

«Καλέστε όλους εκείνους που έχουν στεγαστικά δάνεια σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες να τα ρυθμίσουν», ζήτησε από τους τραπεζίτες ο κ. Δραγασάκης, όπως αναφέρουν παρευρισκόμενοι στη συνάντηση, σημειώνοντας πως «πρέπει να προστατευθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά και να διευκολυνθούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με ανάλογες ρυθμίσεις».

Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες επανέλαβαν ότι στόχος τους είναι να ρυθμιστούν τα στεγαστικά και να μη βγει κανένα σπίτι στο σφυρί. «Κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ρυθμίσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά και σημείωσαν παράλληλα πως προχωρούν σε διεξοδικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των κατά σύστημα «κακοπληρωτών».

Συγκεκριμένα στη χθεσινή συνάντηση με τους επικεφαλής των πιστωτικών ιδρυμάτων, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως η επιτυχία της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απαιτεί και την οριστική επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», υπογραμμίζοντας πως αυτό αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Η βέλτιστη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τις δανειακές οφειλές των νοικοκυριών θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα κρατήσετε εσείς, οι τράπεζες, καθώς θα πρέπει να υλοποιήσετε τις σχετικές διατάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η συμφωνία Δραγασάκη-τραπεζιτών εστιάζει σε τέσσερα σημεία:

Στην απόλυτη προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών.

Σε ισχυρές ρυθμίσεις για όσους πληρούν τα κριτήρια (εισοδηματικά, περιουσιακά σύμφωνα με το άρθρο 15 του σχετικού σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή), ώστε, εκτός από χαμηλές δόσεις για την εξυπηρέτηση του δανείου, να υπάρχει και η δυνατότητα ακόμα και «κουρέματος» της συνολικής αξίας του δανείου.

Στην πλήρη ενεργοποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας με ουσιαστικές ρυθμίσεις για όλους τους δανειολήπτες που βρίσκονται σήμερα στο κόκκινο.

Στον εντοπισμό των μπαταχτσήδων, οι οποίοι ή θα πληρώσουν ή θα δουν τα ακίνητά τους να βγαίνουν στο σφυρί.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki