Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οχι ιδιοκτητών στον περιορισμό των εξώσεων

Την αντίθεση τους σε μέτρα για τον περιορισμό των εξώσεων διατυπώνουν οι ιδιοκτήτες. Σε επιστολή που έστειλε η ΠΟΜΙΔΑ στον πρωθυπουργό επισημαίνεται οτι μία τέτοια νομοθετική πρόβλεψη θα προκαλέσει ένα κυμα μη πληρωμής ενοικιων την στιγμή που οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους . Παράλληλα επισημαίνουν τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η αγορά ακινήτων .

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

Αξιότιμε κε Πρόεδρε, αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί

Με ιδιαίτερη έκπληξη και απορία μας ακούσαμε στις πρόσφατες δηλώσεις σας ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο θα υπάρχουν «μέτρα περιορισμού των εξώσεων», καθόσον τίποτε το σχετικό δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του κόμματός σας. Επίσης ουδεμία αύξηση του ιδιαίτερα χαμηλού αριθμού δικαστικών αποφάσεων αποβολής μισθωτών υπάρχει, πλην εκείνων που εκδίδονται κατά δήθεν «ενοικιαστών» οι οποίοι εγκαθίστανται σε κατοικίες ιδιοκτητών κυρίως μεγάλης ηλικίας, επαρχιωτών ή αποδήμων, με το εξ αρχής σχέδιο να μην πληρώσουν κανένα απολύτως μίσθωμα, λογαριασμό κοινοχρήστων ή κοινής ωφελείας, επωφελούμενοι από την βραδύτητα είτε της αντίδρασης των ιδιοκτητών, είτε της απονομής της διακιοσύνης. Η αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά είναι δυστυχώς ποινικά ατιμώρητη, με αποτέλεσμα να είναι επαναλαμβανόμενη, με καταστροφικές συνέπειες σε βάρος των ανύποπτων θυμάτων - ιδιοκτητών.

Τυχόν μέτρα περιορισμού της δυνατότητας αντιμετώπισης τέτοιων συμπεριφορών, όχι μόνον  θα αποθρασύνει τα άτομα αυτά, αλλά θα έχει και τις εξής περαιτέρω καταστροφικές συνέπειες:

·         Θα δημιουργήσει ένα γενικότερο κύμα μη πληρωμής ενοικίων από μεγάλες μάζες ενοικιαστών.

·         Κατά συνέπεια οι ιδιοκτήτες θα βρεθούν σε πραγματική αδυναμία πληρωμής του φόρου εισοδήματος των ενοικίων αλλά και των δόσεων του ετήσιου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, ΦΜΑΠ κλπ.).

·         Θα επεκταθεί αυτό και σε παύση πληρωμής κοινοχρήστων και λογαριασμών κοινής ωφελείας. Ως εκ τούτου θα δυσχερανθεί περαιτέρω η λειτουργία των πολυκατοικιών λόγω μη πληρωμής των κοινοχρήστων, και θα διακοπεί η λειτουργία κεντρικών θερμάνσεων και ανελκυστήρων.

·         Ηδη οι εκμισθωτές ακινήτων, μετά την νομοθετική κατάργηση από εφέτος, της δυνατότητας εκχώρησης στο Δημόσιο των ενοικίων που δεν εισέπραξαν, είναι εκβιαστικά καταναγκασμένοι να δηλώσουν (σε λίγο) και να φορολογηθούν αγρίως και για τα μη εισπραχθέντα ενοίκια!

·         Όλα αυτά θα έχουν ως αναπόφευκτη συνέπεια να «κλείσει» η αγορά των μισθώσεων, γιατί ουδείς θα εκμισθώνει κατοικία του προκειμένου να μην την χάσει οριστικά από όποιον εγκατασταθεί σ΄αυτήν και στη συνέχεια αρνείται να πληρώσει, κατοχυρούμενος πίσω από τις νέες διατάξεις, και την ίδια ώρα ο εκμισθωτής να φορολογείται και για τα μισθώματα που το κράτος δεν θα του επιτρέπει να εισπράξει, αλλά ούτε και να απελευθερωθεί από κάποιον που δεν σέβεται τις υποχρεώσεις του! Αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία εξεύρεσης στέγης από νέους ενοικιαστές – νέα ζευγάρια κλπ.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε, προς το κοινό συμφέρον, αλλά και των ίδιων των ενοικιαστών τους οποίους επιθυμείτε να προστατεύσετε, να απόσχετε από τη λήψη ενός τέτοιου επικίνδυνου μέτρου, που θα επαναφέρει τη χώρα μας σε συνθήκες κατοχικού Ενοικιοστασίου…

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki