Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Και κρίση αξιοπιστίας

grafimaΤελικά όσο αξιόπιστοι μπορεί να είναι οι περίφημοι αναλυτές και ακόμα περισσότερο οι περίφημοι οργανισμοί ανάλυσης της αγοράς , τους οποίους δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την άποψη τους ως ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ; Αν διαβάσετε τις παρακάτω ειδήσεις που αλιεύσαμε απο τον διεθνή τύπο και δημοσιεύτηκαν απο το Νοέμβριο μέχρι και αυτή την εβδομάδα σίγουρα θα αρχίσετε και εσείς να αμφιβάλλετε για την αξιοπιστία είτε αυτών που συντάσουν τις μελέτες είτε εκείνων που τις γράφουν. Τα σχόλια δικά σας:


"26/11  -  Ζήτηση για χώρους γραφείων συνολικής επιφάνειας άνω των 135.000 τ.μ. στο Ντουμπάι διαπίστωσε έρευνα της Jones Lang Lasalle τον Οκτώβριο.
7/1 -  Mπορεί η αμερικανική οικονομία να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και εξόδου από την ύφεση, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι αίφνης ξεπεράστηκαν τα προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κλάδος των επαγγελματικών, καθώς πρόσφατη έκθεση της PricewaterhouseCoopers ανέφερε ότι τα ενοίκια των γραφειακών χώρων δεν πρόκειται να ανακάμψουν, τουλάχιστον ως το 2012.
7/1 -  Τo 2010 αναμένεται να είναι το έτος με το χαμηλότερο επίπεδο δραστηριότητας ανάπτυξης εμπορικών κέντρων της τελευταίας πενταετίας, με μόλις 7 εκατομμύρια τ.μ. νέων χώρων προς λειτουργία.
26/11  -  Ανθεκτικές στην κρίση φαίνεται ότι είναι οι αγορές εμπορικών ακινήτων της δυτικής Ευρώπης. Σε Αυστρία, Γερμανία και Γαλλία καταγράφεται αύξηση των ενοικίων, την ώρα που οι αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης εμφανίζουν απότομη πτώση.
26/11 -  Θετικότερα είναι τα μηνύματα από την παγκόσμια αγορά ακινήτων, όπως διαπιστώνει η τελευταία έκθεση του RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors), που καλύπτει το τρίτο τρίμηνο του έτους, όσον αφορά τις προοπτικές των ενοικίων και της επενδυτικής δραστηριότητας.
10/12  -  Σημαντική άνοδο της τάξεως του 18% σημείωσε κατά το τρίτο τρίμηνο η επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά εμπορικών κέντρων ανά την Ευρώπη, συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο. Σύμφωνα με έρευνα της CB Richard Ellis, συνολικά επενδύθηκαν περισσότερα από 5 δισ. ευρώ το παραπάνω διάστημα, έναντι 4,26 δισ. ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η άνοδος ήταν χαμηλότερη απ' ό, τι συνολικά στον κλάδο επαγγελματικών ακινήτων, που κατέγραψε αύξηση 34% των αγοραπωλησιών.
3/12  -  Περιορίζεται σταδιακά ο αριθμός των ιδιοκτητών κατοικιών στις ΗΠΑ, η αξία των οποίων είναι χαμηλότερη από το ποσό που οφείλεται στις τράπεζες που χρηματοδότησαν την απόκτησή τους.
23/11  -  Οξύνεται το στεγαστικό πρόβλημα στις ΗΠΑ, αφού ο αριθμός των κενών ιδιοκτησιών εξαιτίας των κατασχέσεων τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις."

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki