Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρία καρφιά για το Ελληνικό

Η απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ΄αριθμ. 197/2014 έκρινε ότι κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) λόγω παράβασης των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού. Μάλιστα, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναφέρει τρία σημεία στη διαγωνιστική διαδικασία για την οποία έκρινε ότι δεν πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση. Συγκεκριμένα:

Περιόρισαν τη συμμετοχή στη διαδικασία μόνο σε οικονομικούς φορείς που διαθέτουν νομική προσωπικότητα και σε ενώσεις ή κοινοπραξίες τους. Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζει το ΕΣ απαγόρευσαν και παρεμπόδισαν πλήρως τη συμμετοχή σε οικονομικούς φορείς που δεν διαθέτουν νομική προσωπικότητα, όπως είναι τα φυσικά πρόσωπα κ.λπ., είτε αυτοτελώς, είτε σε ένωση ή κοινοπραξία μεταξύ τους ή ακόμη σε ένωση και με νομικά πρόσωπα. Οι αιτιάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντοπίζονται:

1. Δεν επετράπη η συμμετοχή στον διαγωνισμό και φυσικών προσώπων αυτοτελώς είτε σε ένωση

2. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού άλλαξαν οι όροι, κάτι που δεν επιτρέπεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία

3. Υπήρξε ένσταση στο ότι δεν έγινε η αποτίμηση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» πριν από τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki